Jeugd

In 2003 is US Volleybal Jeugd gestart met het opleiden van jeugd. US Volleybal Jeugd is een aparte vereniging, maar onder leiding van US’ers. Momenteel heeft US Volleybal Jeugd ongeveer 75 jeugdleden, variërend in leeftijd van 6 tot 16 jaar.​

Ons streven is dat we met plezier en goede trainingen het beste uit je naar boven halen. Vanaf 6 jaar ben je welkom om te komen volleyballen, je leert dan stap voor stap het CMV volleybal.​​

Cool Moves Volley​

Cool Moves Volley is een nieuwe vorm van volleybal die speciaal voor kinderen is ontwikkeld. Jeugdspelers kunnen leren volleyballen op hun eigen niveau. Ze volleyballen op een kleiner veld, met een lager net en een minder zware bal. De teams bestaan uit vier spelers. Dit is veel leuker, omdat je dan vaker de bal krijgt.​

Doordat de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) deze spelregels heeft bedacht is het spel een stuk sneller en spannender geworden! Er zijn zes verschillende niveaus zodat stap voor stap het volleybal wordt aangeleerd. Wil je meer weten over Cool Moves Volley? Op de site van de NeVoBo kun je er van alles over lezen: www.nevobo.nl.​

C, B en A Jeugd​

Vanaf 12 jaar ga je C jeugd spelen dat houd in dat je met 6 spelers in het veld staat, en volgens de officiële volleybal regels speelt. Wel eens waar met een kleiner veld (9×7) en een lager net (2.05m).

Training

Alle CMV jeugdgroepen trainen op vrijdag van 17:00 tot 18:10. Er trainen verschillende leeftijdsgroepen tegelijkertijd apart van elkaar.​

Training vindt plaats op de Amstelcampus: Tweede Boerhaavestraat 10, 1091 AN Amsterdam.

Competitie

Om de twee weken vind een wedstrijden-toernooi op CMV niveau plaats in de Wethouder Verheijhal aan de Oostpoort in Amsterdam. Hier spelen de kids verschillende wedstrijden op hun trainingsniveau en proberen zo aan het eind van het seizoen kampioenen te worden met hun team.

De aspiranten spelen op verschillende tijden in verschillende hallen in en rondom Amsterdam, afhankelijk van welk niveau gespeeld wordt. De wedstrijden vinden wel overwegend op zaterdagen plaats.

Aspiranten wedstrijden vind je op de NeVoBo App of op Volleybal.nl.

Gratis meetrainen?

Ben je benieuwd naar de Jeugd en Cool Moves Volley bij US? Kom dan gerust een keer langs op vrijdagmiddag of stuur een mail naar jeugdcommissie@usvolleybal.nl.

Je kunt dan 3 keer vrijblijvend komen meetrainen. Vind je het nou zo leuk dat je wilt blijven volleyballen dan kan je je hier inschrijven!

Veilig en prettig sportklimaat

Het bestuur en de leden van US jeugdvolleybal vinden een veilig en prettig sportklimaat erg belangrijk. Wij ondersteunen volledig de richtlijnen van NOC*NSF om seksuele intimidatie en ander ongewenst gedrag te voorkomen. De belangrijkste punten zijn:

  • Wij houden ons aan de meldplicht zoals opgenomen in het tuchtreglement seksuele intimidatie (artikel 3) bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR).
  • Wij hebben een vertrouwenspersoon binnen US jeugd aangesteld. Voor contactgegevens zie onder kader/bestuur.
  • Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van alle personen die binnen onze club werken. Wij maken gebruik van de regeling gratis VOG.
  • Wij checken referenties van alle trainers/coaches/kaderleden.
  • Wij hanteren het vier-ogen-principe

Meer informatie staat op: https://www.nevobo.nl/bestuurder-functionaris/veilig-sport-klimaat-vsk/seksuele-intimidatie/

Bestuur

Adam Knoop

Voorzitter

Sinds 1986 lid van US. Speler, trainer, coach en bestuurslid.

Rivka Schraa

Wedstrijdsecretaris

Sinds dat ze zelf bij de jeugd van US begonnen is heeft ze een groot hart voor de club, vanaf 16 jaar geeft ze training, en sinds 2015 is ze (wedstrijd)secretaris en regelt ze allerlei randzaken. Ze is regelmatig te vinden in de Amstelcampus.

Sikko Visscher

Penningsmeester

De voorzitter is eindverantwoordelijk voor het beleid van de club, zit bestuursvergaderingen en ALV’s voor, stuurt de overige bestuursleden aan en verzorgt de communicatie met externe partijen zoals de Nevobo, US Omni, andere verenigingen en de pers.

Ingmar Maurice

Algemeen bestuurslid

k ben 12 jaar geleden gestopt met actief spelen (en training geven) bij US. De laatste jaren heb ik veel geschaatst, maar volleybal is altijd mijn grootste liefde gebleven. Allebei mijn zoons denken er inmiddels ook zo over. Ik ben daarom al weer enige jaren geleden opnieuw bij US betrokken geraakt. Deze keer bij de jeugdafdeling. Eerst op de achtergrond bij het maken van foto’s en de nieuwsbrief. Daarna ben ik Joran mijn oudste zoon met zijn team gaan coachen. Inmiddels ben ik al weer 1,5 jaar dit team ook gaan training geven.


Anke Petra Jellema

Vertouwenspersoon

De vertrouwenscontactpersoon is voor leden, vrijwilligers, staf en ouders van betrokkenen van US Volleybal wanneer er problemen zijn die te maken hebben met ongewenst gedrag.

Vragen?

Heb je vragen aan het jeugd bestuur? Mail dan naar jeugdcommissie@usvolleybal.nl.

Volg US Jeugd op social media