Contributie Seizoen 2020-21 en corona

Ook dit seizoen heeft het coronavirus impact op het volleybal. Dat er vragen zijn omtrent het betalen van de contributie is logisch. Hieronder vind je antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

1. Moet ik de hele contributie betalen?

Het korte antwoord op deze vraag is: ja. Ten eerste krijgen we pas laat uitsluitsel over de financiële gevolgen van de coronastop.

Zo gingen in seizoen 2019-2020 de sporthallen in maart dicht, maar kregen we pas in augustus officieel te horen dat we geen huur hoefden te betalen voor de Europaboulevard. Voor de Amstelcampus hoefde dat uiteindelijk ook niet, maar dat werd pas eind oktober 2020 duidelijk. De Nevobo gaf pas eind november uitsluitsel.

Daarnaast is het dit seizoen anders omdat we door blijven trainen, ook al is dat in gereduceerde capaciteit. Helaas is het niet zo dat die capaciteitsreductie ook resulteert in een reductie van de huur. De Nevobo geeft wel een korting voor de eerste helft, maar we betalen 81% van wat we normaal zouden betalen voor de eerste helft. De andere kosten blijven gewoon doorlopen. Om niet in liquiditeitsproblemen te komen, is het van belang dat de contributie betaald wordt.

Realiseer je daarnaast ook dat inmiddels meer dan de helft van de leden hun contributie volledig betaald hebben en dat we samen een vereniging zijn.

2. Krijg ik restitutie aan het einde van het seizoen?

Restitutie kan plaatsvinden op het moment dat we veel meer overhouden door de coronastop. Onder meer vanwege bovengenoemde redenen ziet het er niet naar uit dat dat gaat gebeuren. Momenteel ziet het ernaar uit dat we door de coronastop in de eerste helft van dit seizoen ongeveer 30 euro per persoon niet uitgeven. Zelfs als de coronastop aanhoudt in de tweede helft (dus: geen competitie) is het aannemelijk dat het bedrag voor de tweede helft ongeveer gelijk zal zijn (mits we mogen blijven trainen).

Dus voor nu ziet het ernaar uit dat wat we overhouden in het eigen vermogen gaat. Dit kunnen we dan bijvoorbeeld gebruiken om in de club te investeren en leuke dingen te gaan doen wanneer het weer mag.

De discussie binnen het bestuur over wat er moet gebeuren met het geld dat overblijft nog niet gevoerd. Maar tegen de tijd van de ALV in juni zullen we dat wel gedaan hebben, dus het licht dan wel in de lijn der verwachting dat er opties komen waarover gestemd kan worden

3. Ik kan de contributie niet in een keer voldoen, kan ik in meerdere termijnen betalen?

Stuur een mailtje naar penningmeester@usvolleybal.nl en je krijgt van ons een aantal opties.

4. Hoe moet ik betalen?

Op de contributiepagina staat hoe je dat moet doen. Alvast dankjewel!