Digitale Wedstrijd Formulier

Vanaf seizoen 2017-2018 is de volledige zaalcompetitie helemaal overgestapt op het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF). Als US doen we hieraan mee via de versie ‘Resultaat invoeren’.

Resultaat invoeren

Aangezien de verbinding in de Amstelcampus niet uitstekend is, zullen wij gebruik maken van de versie ‘Resultaat invoeren’. Hiervoor is een continue verbinding niet noodzakelijk. Je kunt het DWF via een mobiele telefoon invullen, of via de twee tablets die aanwezig zijn in de zaaldienstkoffer. Breng deze tablets zo snel mogelijk retour na het invullen van het DWF, zodat de overige teams ze ook kunnen gebruiken!

Bij resultaat invoeren dienen vooraf de teamsamenstellingen opgegeven en gecontroleerd te worden. Na afloop vul je de setstanden in en vink je af als mensen niet gespeeld hebben (dit om vastspelen te voorkomen als iemand niet is uitgekomen).

Formulieren bij niveaus

Ondanks het gebruik van het DWF, moet er toch een papieren formulier worden bijgehouden. Deze formulieren hoeven niet meer opgestuurd te worden, maar moeten wel het hele seizoen bewaard worden. Voor Dames 1 is dit het bekende nationale formulier; hiervoor zullen we ook schrijvers indelen zoals voorgaande jaren al het geval was.

Bij teams die uitkomen in de 2e en 3e divisie gebruiken we een vereenvoudigd wedstrijdformulier waarop onder andere de opstellingen, time-outs en het resultaat wordt bijgehouden (zie download). Aangezien dit een stuk makkelijker is dan het nationale formulier, zullen we hier geen schrijvers voor indelen, maar teams voor aanwijzen. Als team zorg je dan voor een teller om het formulier bij te houden en het scorebord te bedienen.

Voor alle overige wedstrijden is een versimpeld formulier beschikbaar waarop de scheidsrechter de setstanden, aangevraagde time-outs en wissels bij kan houden.

Formulieren