Hoofdtrainer en coach verlaat US Dames 1 

29 maart 2024

Christophe George verlaat US na vijf jaar bouwen aan het eerste damesteam. Voor het team staat nu promotie naar de Superdivisie voor de deur.  

Na vijf seizoenen blauw-roze vreugde heeft hoofdtrainer en coach Christophe George besloten US DS 1 te verlaten. “Het is tijd om plaats te maken voor een nieuwe, frisse wind”, aldus de trainer.  

Christophe startte bij de club toen het eerste damesteam net was gedegradeerd uit de eredivisie. Van de twaalf speelsters waar de selectie destijds uit bestond, zijn er maar liefst elf gestopt, lager gaan spelen of naar een andere club gegaan. De trainer stond voor een fikse uitdaging: een nieuw team opbouwen met maar liefst elf nieuwe speelsters die nog nooit topdivisie hadden gespeeld. Dit is goed gelukt; sinds Chris is het team iedere keer weer in de top 3 van de topdivisie geëindigd. Alle moeite is niet voor niets geweest. Ondertussen staat promotie naar de nieuwe Superdivisie voor de deur.  

In de afgelopen vijf jaar heeft Christophe wat moois opgebouwd met het eerste damesteam. Zo heeft hij sterk ingezet op de professionalisering van het team, laten de speelsters weten. “Chris heeft het krachtprogramma bij Vondelgym geïntroduceerd, de tactische analyses voor de wedstrijd en de extra specifieke trainingen. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat iedereen zich kon ontwikkelen binnen het team en haar eigen taken binnen het veld.”  

De aanpak van Christophe heeft sterk bijgedragen aan de gezamenlijke groei van het team.  “Toen Chris bij US kwam, heeft hij een heel nieuw team opgebouwd. Hij kreeg het voor elkaar om een nieuwe groep meiden een hecht team te laten vormen. Elk jaar lukte hem dat weer. Hij heeft veel jonge meiden de kans gegeven om op Topdivisieniveau te laten spelen. In combinatie met ervaring zorgde dat ervoor, dat er een goede mix was binnen het team.” 

Ook laat een van de speelsters weten dat ze het “knap vindt dat Chris na 5 jaar nog steeds met nieuwe oefeningen komt aanzetten op trainingen. Zijn trainingen variëren altijd en dat houdt het leuk en uitdagend. Ik ben hem dankbaar dat hij zoveel tijd en energie heeft gegeven aan ons team. Ik denk dat Chris de afgelopen 5 jaar een mooie basis heeft gelegd. Daar hopen we verder op te kunnen bouwen onder leiding van een nieuwe trainer.”

Waar Christophe volgend jaar aan de zijlijn staat? Dat is nog niet helemaal duidelijk. “Het is nog niet bekend wat ik ga doen, maar ik sta wel open voor een mooie, nieuwe uitdaging.” 

Wie er volgend jaar de leiding neemt over het damesteam is nog onbekend, meldt de technische commissie van US. “Wij willen Chris enorm bedanken voor zijn inzet en prettige samenwerking van de afgelopen vijf jaar. Hij heeft het team opgebouwd en zelf een enorme bijdrage geleverd in het professionaliseren van het team. Met onze nieuwe samenwerking met Sport Pride gaan wij hierop voortborduren. Wij zijn nog op zoek naar een trainer voor volgend seizoen. Hier kan contact voor worden opgenomen met TC-lid Casper Verdonck”.