US D1 – Rensa Family Orion

31 maart 2023

WEDSTRIJDVERSLAG – De afgelopen week hebben weer hard getraind. Nadat 2 weken geleden Fleur helaas door haar enkel ging, ging deze week helaas Aike ook door haar enkel. Ook hadden we helaas nog wat zieken en wat blessures deze week, dus het zit ons niet mee.

In de eerste seizoenshelft hebben we in Doetinchem 3-0 gewonnen. We waren daarom erg gedreven om nog eens te winnen. Door de blessures hadden we dit weekend gelukkig nog 2 invallers van d2, namelijk Lieke en Elza.

Goed begin en winst

We begonnen de wedstrijd met de volgende speelsters: Irie, Sophie, Saskia, Ilse, Anneke, Sanne en Benthe. We begonnen de wedstrijd erg goed met een lange serviceserie en stonden 8-2 voor. De servicedruk van Orion was erg hoog en de pass van ons ging wat minder. Helaas gaven we daardoor steeds meer punten weg. We bleven doorzetten en wonnen uiteindelijk toch de eerste set met 25-22.

Fouten en lastige servicepass

We maakten helaas in de tweede set nog steeds wat fouten, en we hadden nog steeds erg moeite met de servicepass. We verloren deze set met 20-25. We wilden graag de 3 punten in Amsterdam houden, dus waren we erg gedreven om de volgende set weer te winnen. Helaas bleven we veel fouten maken, waardoor Orion goed in hun spel bleef. We verloren deze set met 14-25.

Foutenlast omlaag

Om de wedstrijd te winnen moesten we de vierde set winnen. Er werd wat gewisseld en onze foutenlast ging wat omlaag. We hadden de pass wat beter onder controle, onze servicedruk was erg sterk waardoor Orion wat meer onder druk stond. Ze maakten wat meer fouten en we wonnen deze set met 25-11.

Onnodige vijfsetter

We begonnen de 5e set goed, met een kleine voorsprong. We bleven dit vasthouden en gelukkig wonnen we deze set met 15-8.

Het was een onnodige vijfsetter en er had meer ingezeten. We gaan er daarom ook zeker alles aan doen om de komende weken hard te trainen en de laatste 2 wedstrijden goed af te sluiten met een winst! Te beginnen met een uitwedstrijd tegen Keistad uit Amersfoort.

#1 libero Benthe Essink
Foto: Johnspictures