Sliedrecht Sport – US D1: blessureleed én winst

24 maart 2023

WEDSTRIJDVERSLAG – De afgelopen twee weken stond er geen wedstrijden op de planning. Dit gaf enkele van ons de mogelijkheid om bij te tanken op vakantie, op studiereis of gewoon lekker thuis. Maar ook een gedeelte van het team heeft lekker doorgetraind met Seb aan het roer! 

Deze week stonden we gelukkig weer met zijn allen op het veld om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen en in Sliedrecht. Helaas liep de week niet helemaal zoals we gehoopt hadden. Op woensdag ging Fleur door haar enkel, waardoor we niet weten hoe lang ze zal moeten herstellen. We hopen op een goed herstel en dat ze snel weer met ons in het veld zal staan! Gelukkig stond onze vaste invalkracht Kiki alweer in de startblokken om ons te helpen. 

Het zonnetje scheen

Het zonnetje in Sliedrecht voor de wedstrijd deed ons goed zaterdag! Eindelijk weer een wedstrijd en we hadden er zin in. De wedstrijd werd gestart met Irie en Sophie, Maaike en Sanne, Saskia en Julia en Benthe op de libero. 

In de eerste set begonnen we wat wankel. Helaas zaten we niet direct lekker in de pass. Hierdoor maakten we het onszelf lastig om in de wedstrijd te komen. Toch bleven we hard werken om ons dieseltje aan de praat te krijgen. Halverwege de set lukte dit en werden we steeds stabieler. We gingen mooie rally’s aan, zorgden weer voor een mooie serviceserie en kwamen nog knap dichtbij. Helaas ging de eerste set toch naar Sliedrecht met 28-26 en keken we tegen een achterstand aan. 

Het stond weer gelijk

In de tweede set hadden we alles beter op een rijtje. De pass liep lekker, waardoor we goed het midden konden bedienen. Inmiddels stond Anouk in de plaats van Julia in het veld en zij was lekker bezig. De service liep goed en er werden steeds meer lange series gemaakt. Uiteindelijk wonnen we deze set met 15-25 en stond het weer gelijk. 

Spectaculaire ballen

In de derde set gingen we door met het goede gevoel en de goede sfeer in het team. Wederom speelden we leuke lange rally’s en werd er aan beide kanten hard gewerkt. Dit zorgde ervoor dat er spectaculaire ballen uit alle hoeken van het veld werden gehaald! Deze set ging met 23-25 onze kant op. We stonden voor en konden de volgende set de wedstrijd beslissen. 

Anouk door haar enkel

Helaas liep dit net anders. De wedstrijd liep weer wat gelijker op, wat resulteerde in een 16-14 tussenstand. Daarna raakten we helaas weer meer in de problemen en ging tot overmaat van ramp Anouk ook nog eens door haar enkel. Nadat ze van het veld was afgetild, wilden we natuurlijk niets liever dan het tij keren en deze wedstrijd zo snel mogelijk winnen! Helaas lukte dat niet en ging deze vierde set verloren met 25-20. 

Nieuwe energie

De vijfde set, nog een kans om de wedstrijd te winnen. We begonnen met een iets andere opstelling dan de vorige sets. Kiki en Anneke kwamen er in voor Irie en Sophie, Aike nam de plek van Sanne over en Ilse was er al ingekomen voor Anouk. Wat nieuwe energie om deze wedstrijd onze kant op te trekken. Gelukkig deden we dat ook. De gehele set hebben we op voor sprong gestaan. Tijdens de wissel van kant kon Anouk gelukkig ook alweer een paar stapjes zetten! Met 9-15 trokken we de wedstrijd naar ons toe, gelukkig!! 

Deze week hopen we dat Anouk en Fleur snel zullen herstellen en zullen we keihard trainen om aanstaande zaterdag thuis in de Amstelcampus weer te knallen tegen Rensa Family Orion Dames 1. Kom ons zaterdag om 17.45 uur aanmoedigen! Tot dan!!

#6 Irie Timmer 

Foto: John’s pictures