VollinGo – US D1: een wedstrijd om snel te vergeten

3 februari 2023

WEDSTRIJDVERSLAG – Afgelopen weekend mochten wij afreizen naar Gouda. Jammer genoeg met een kleinere selectie dan we gewend zijn door een aantal coronagevallen. Voor de wedstrijd spraken we af om lekker vrijuit te spelen, want we hadden niks te verliezen.

We gingen langs de kant schreeuwen voor 2 en we zouden de energie hoog houden. Helaas ging de wedstrijd niet als gehoopt. We speelden niet vrijuit en we kwamen niet in ons eigen spel. Hierdoor hebben we de eerste set dus ook verloren met 25-11… 

Geen vechtlust

De tweede set begon al wat beter maar was nog zeker niet goed. De vechtlust was er nog niet en de standaardafspraken werden niet goed nagekomen. Dit betekende dat we de tweede set ook verloren.

Veel energie

Dan moest het maar gebeuren in de derde set. In deze set ging alles al wat beter en we gingen eindelijk vrij spelen want nu hadden we echt niks meer te verliezen. Anneke was on fire met haar kill blocks en Mathilde haalde alle ballen natuurlijk weer van de grond. Alle punten die werden gescoord zorgden voor veel energie in en buiten het veld. We wonnen de derde set en we gingen alles op alles zetten om er een vijfsetter van te maken. 

Teveel eigen fouten

Maar helaas lukt dit niet, in de vierde set gingen we weer te veel eigen fouten maken en we speelde niet meer vrijuit. Ondanks dat Anneke gewoon doorging met haar killblocks, was dit niet genoeg om de vierde set binnen te halen. Het bleef nog een tijdje aardig gelijk maar op een gegeven moment liep Vollingo uit en was het klaar. We hebben de wedstrijd met 3-1 verloren :(. 

Het is een wedstrijd om snel te vergeten, koppen weer omhoog en door naar de volgende wedstrijd. Want aankomend weekend mogen we afreizen naar het verre Sint Anthonis om het op te nemen tegen Somas/Activia. Somas/Activia staat eerste in de competitie en heeft dit seizoen pas 1 wedstrijd verloren en daar zouden wij graag verandering in willen brengen. Dus we gaan deze week weer alles geven op de trainingen en dan gaan we zaterdag alles op alles zetten om te winnen van Somas/Activia. 

#3 Aike Melenhorst 

Foto’s: John van Geenen