US D1 – Armixtos: de knoppen om

23 januari 2023

WEDSTRIJDVERSLAG – Zaterdag 21 januari stond de wedstrijd tegen Armixtos op het programma. Na een zuur verlies in de beker afgelopen donderdag moesten de knoppen om. Tijd voor de competitie en tijd om punten te pakken! We waren extra gemotiveerd om te winnen en zo gingen we de tweede wedstrijd van de week in. Let’s go!

We startten de wedstrijd met een mooie bal over het midden. Punt 1 is binnen! Gevolgd door meteen een lange rally, afgemaakt door Anneke. Ook Armixtos maakte haar punten. Met een goede servicedruk kwamen ze op een voorsprong van 4-6. We herpakten ons; met een lekkere loop van Maaike en een mooie aanval van Julia kwamen we op gelijke hoogte, 6-6. De stand bleef gelijk opgaan tot 17-17. Door wat eigen foutjes aan onze kant kon Armixtos op voorsprong komen. Het lukte ons niet om ze nog in te halen, wat resulteerde in een 0-1 voorsprong voor Armixtos, die de eerste set met 19-25 binnen sleepte.

Tweede set: voorsprong wordt winst

Set 2 begonnen we anders. Met een ace van Irie kwamen we op een 3-0 voorsprong. Ook Armixtos had een goede servicedruk waardoor het inmiddels 3-2 stond. We konden deze serie breken met mooie bal door het midden, een steek van Maaike. Gevolgd door een heerlijk 3-mans blok en een goede serviceserie van Julia kwamen we op een 6-2 voorsprong. Armixtos kwam goed terug en liep in, 8-8. Door wederom goede servicedruk van Armixtos kwamen ze op voorsprong met een stand van 8-10.

Maar we draaiden de stand om, met een goed geslagen loop van Maaike kwamen we op een 14-11 voorsprong. Het lukte ons deze vast te houden. Met een hardgeslagen bal van Anneke kwamen we op een stand van 18-13. Een aantal lange rally’s volgden en Armixtos liep in, 19-18. Een mooie steek, een killblock en hardgeslagen bal later kwamen we op een stand van 22-18. We behielden de voorsprong en Anneke maakte de set af met een ace. We sloten de set af met 25-21. Op naar de volgende set.

Derde set: lange rally’s

De derde set begon gelijk met een lange rally, waarvan wij uiteindelijk de winnaar waren. Het eerste puntje was binnen. Ook het tweede en derde punt volgden snel door een lekkere aanval van Saskia en een hardgeslagen bal door het midden van Maaike. Ook in deze set ging het weer gelijk op, Armixtos kwam terug met een stand van 5-5. Maar we herpakten ons, met een heerlijk killblock van Anneke en een mooi geslagen loop van Sanne kwamen we 2 punten voor, 7-5. Toch bleef het weer gelijk opgaan, 8-8. Ilse bracht daar verandering in met een paar mooie services, 11-8. Na 2 killblocks op rij liepen we uit, met een 15-10 voorsprong. We naderden de big points en liepen verder uit, 24-13, setpoint. Deze werd na een lange rally beslist door Ilse, met een mooie bal rechtdoor.

Vierde set: tandje erbij

De vierde set begon gelijk op, 3-3. We waren niet van plan er een 5-setter van te maken. Kortom, even een tandje erbij. Dat deden we, met onder andere een lekkere bal van Anneke, gevolgd door Ilse met ook een mooie bal rechtdoor en een killblock van Maaike kwamen we op een 7-3 voorsprong. Armixtos vocht terug en kwam weer op gelijke hoogte, 9-9. Het bleef gelijk opgaan 11-11, een paar punten later 16-16, 18-18…. In de big points liepen we uit door een goede serviceserie van Maaike, 24-19, matchpoint! Ook het laatste puntje was een feit, we wonnen de laatste set met 25-19.

3-1 winst en dat betekent 3 punten, waar we heel blij mee zijn. Volgende week spelen we om 19.00 uur uit in Gouda, tegen Vollingo D1. Zien we jullie daar?

#7 Fleur Uitterlinden

Foto’s: John van Geenen