VoCASA – US D1: een ware battle

20 januari 2023

WEDSTRIJDVERSLAG – Nadat de feestdagen waren gevierd en er genoeg was gechilld, konden we eindelijk weer aan de bak. De eerste competitiewedstrijd van het tweede seizoenshelft stond op de planning. Dat beloofde al gelijk een spannende pot. We speelden namelijk een belangrijke wedstrijd spelen tegen de paarse meiden uit Nijmegen. Vocasa dames 1 stond op plek 4 en wij als US Amsterdam op plek 3. Een ware battle dus voor de aansluiting bij de top.

In de eerste set liep het gelijk op. De hele set werden er vanuit beide partijen mooie punten gemaakt, maar tegelijkertijd lag de foutenlast ook erg hoog. Tot aan een setstand van 19-19, trok Vocasa steeds makkelijker de punten naar zich toe door eigen fouten en door druk in de pass. De set ging met 25-22 naar Vocasa. We zouden onze eigen afspraken beter moeten nakomen om terug te komen in ons eigen spel de volgende sets.

Harder werken

In de tweede set begonnen we lekker met de killblokjes van Anneke en een stabielere pass. We waren harder aan het werken, maar toch bleef het foutenlast te hoog waardoor Vocasa makkelijk de punten van ons kreeg. Met een achterstand van 20-16 moesten we flink gas geven. En dat deden we, want we wisten ondanks drie setpoints voor Vocasa terug te komen tot 25-25. Maar helaas mocht het niet baten en trok Vocasa de set naar zich toe met 27-25. Het moest dan naar een 5-setter worden!

We namen weer de leiding

We konden dit niet laten gebeuren en zouden harder moeten werken, minder fouten moeten maken en meer punten moeten scoren om de wedstrijd nog om te kunnen laten keren. En ja, dit gebeurde ook! Door onder andere een megaserviceserie van Aike en het hoge scoringspercentage van Julia kwamen we terug en namen we weer de leiding. De gedurende set hadden we een flinke voorsprong en konden we ons eigen spel laten zien. We winnen de derde set met 13-25.

Vechten tot het einde

We moesten hoe dan ook dit niveau vasthouden en de baas blijven over het goede spel dat we in de derde set weer hadden laten zien. Maar daar dachten de meiden van Vocasa hetzelfde over. Naast de supermooie reddingen van onze libero Mathilde a.k.a Mattie (of Til) en onder andere de heerlijke balletjes van Saskia, hield de tegenstander ook goed alle ballen van de grond. Het was vechten tot het einde, maar Vocasa weet de winningstreak voort te zetten en sleept de vierde set eruit met een stand van 25-21. We gingen naar huis zonder punten..

Koppen omhoog

Een resultaat waar we zuur op terugkijken en waar zeker meer in had gezeten. Maar zoals Seb zei: “fouten meenemen, koppen omhoog en op naar een belangrijke pot donderdag.” We spelen namelijk donderdag 19 januari om 19:30 de 1/8 finales van de Nationale Beker tegen Alterno dames 1 in Amsterdam! Een superleuke pot waar we met zijn alle supergedreven in zijn om die te winnen, maar natuurlijk niet zonder jouw support!

Dus kom ons donderdag in Amsterdam naar die kwartfinales aanmoedigen!💪🏼
Tot dan joeeejoeeeee

#Anouk van der Zee

Foto’s: John van Geenen