Bejo/Dinto – US D1: we zijn door!

24 december 2022

WEDSTRIJDVERSLAG – Dat deze bekerwedstrijd geen gemakkelijke wedstrijd zou worden wisten we al. Dinto heeft een reputatie van cupfighters en staan er ook goed voor in de eerste divisie. Onderschatting van onze kant was er zeker geen sprake. Het team is door Chris geanalyseerd, er is een gameplan opgesteld en gaan met die banaan.

Een gameplan is leuk, maar moet nog wel worden uitgevoerd. Dit hebben we zeker de twee eerste sets gedaan: servicedruk geleverd, het snelle spel van Dinto lamgelegd en veel kill blocks gemaakt, maar liefst 12 in de eerste 2 sets. We wonnen de eerste set met 25-17.

Machine begon te haperen

Helaas begon aan het einde van de tweede set de machine te haperen. We werden slordig in de verdediging. De service was nog steeds goed maar er werd minder op target geserveerd en Dinto begon steeds meer er in te geloven. Uiteindelijk winnen we de tweede set wel met 26-24.

Je kan nu al raden wat er gebeurt in de derde set. Het werd eigenlijk niet veel beter. Er werden een paar wissels uitgevoerd maar helaas veranderde dit niet veel aan de uitkomst. We verliezen de derde set met 25-19.

Spel werd beter

Wel was er een positieve invalbeurt van Saskia Bos, die na ziekte en blessure weer overtuigend was en dat besloot Chris om haar in de vierde set te laten starten. Het spel werd steeds beter, het ging gelijk op tot ongeveer 14-14 en daarna begon het weer te draaien. Sophie ten Asbroek begon creatief te spelen en maakt met haar service een paar belangrijke punten. Op 24-19 beslist Anneke Ykema eindelijk te scoren met haar aanval.

We zijn door!

De vierde set werd gewonnen met 25-19. We zijn door! We wachten met spanning af tegen wie we in de volgende ronde moeten. Hopen op een mooie affiche in onze thuishal.

Christophe George

Foto’s: John van Geenen