VolleyTilburg – Pharmafilter US D1: zege na spannende pot

22 november 2022

WEDSTRIJDVERSLAG – Deze week reisden we af naar het zuiden van Nederland om tegen VolleyTilburg te spelen. We hadden van tevoren al veel zin de wedstrijd, en ditmaal tegen de nummer 8 van de competitie. 

In de eerste set begonnen Aike, Anneke, Fleur, Mathilde, Mable, Julia en Saskia. De meiden van Tilburg scoorden het eerste punt, maar na een slimme bal van Saskia werd het 1-1 en mochten wij serveren. De daaropvolgende punten wisten we telkens een voorsprong van ongeveer 3 punten vol te houden, maar aan het einde van de set was het echter nog even spannend. Gelukkig was Anneke daar die de set afrondde met een superharde middenaanval!

Nipt verlies

In de tweede set verloren we nipt met een eindstand van 29-27. Dit ondanks het mooie block van Aike en de serviceserie van Fleur waarbij de ballen allemaal scherp over het net vlogen. Helaas wist Tilburg door wat slordigheidsfoutjes van onze kant en sterke aanval van hun kant deze set te bemachtigen. 

Lange rally’s

Door het eerdere verlies waren wij nu extra gedreven om de wedstrijdpunten mee terug naar Amsterdam te nemen. Door deze nieuwe motivatie ontstonden er telkens lange rally’s, waarbij Mathilde on-fire was in het achterveld! 

YMCA

Ook de meiden aan de kant stonden inmiddels aan, en zongen luidkeels “YMCA” zodra Anouk weer een punt scoorde met haar keiharde aanval. Net zoals in de vorige potjes kwam Tilburg bij ons in de buurt, maar wij lieten ons niet gek maken! Saskia serveerde een mooie bal, en vervolgens wisten Fleur en Anneke een spectaculair block neer te zetten, waardoor de set eindigde met 25-23 voor onze kant.

Gewaagd aan elkaar

In het begin van de vierde set liep het spel gelijk op, en hadden we het wat lastig. Beide partijen maakten zowel eigen fouten als mooie punten, en waren wat dat betreft gewaagd aan elkaar. Maar we bleven doorvechten, en dat pakte goed uit! Sanne serveerde een super scherpe ace, en mocht daarna nog twee keer serveren. 

Ook Mable en Julia waren op dreef, met zowel hun klep harde ballen, als de ballen die ze via de handen van de tegenstander uit sloegen. 

Hierdoor lukte het ons om steeds verder voor te lopen op de tegenstander. Na een mooie service van Julia en een uitgeslagen bal van Tilburg wonnen wij uiteindelijk de set met 25-15. 

Winning streak

Door deze heerlijke 3-1 vervolgen wij onze winning streak, en staan we als 5e op de ranglijst. Hopelijk kunnen we deze reeks voortzetten als we volgende week thuis tegen Sliedrecht spelen, wat een spannende wedstrijd beloofd te worden.

#13 Maaike Heilig

Foto: johnspictures.nl