Spaarnestad – Pharmafilter US D1: derbywinst

11 november 2022

WEDSTRIJDVERSLAG – Onze vrienden van Vizier op Volleybal schreven voorafgaand aan de derby van afgelopen zaterdag: “Verschil moet er zijn, en dan is het maar net de vraag welke kant van het net de betere dag heeft”. 

Die betere dag was niet voor US Amsterdam, althans zo voelde het niet. Maar de drie punten gingen wel mee naar Amsterdam. 1-3 winst is toch lekker wakker worden op zondagochtend. Goede wedstrijd of niet.

Beladen wedstrijd

We wisten allemaal dat het een beladen wedstrijd ging worden. Beide teams kennen elkaar goed en vele speelsters hebben een verleden en heden bij beide clubs. De stand was gelijk, beide 6 punten uit 5 wedstrijden. Alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd met druk op de ketel. 

Fanatiek publiek

Tegen Spaarne spelen is altijd leuk, vooral dankzij het altijd fanatieke publiek! Dit keer van beide kanten wat er voor zorgde dat de sfeer er direct in zat.

Gelijkwaardig begin

De wedstrijd begon gelijkwaardig, helaas met aan beide kanten wat onnodige fouten. US wist de servicedruk op te voeren en kwam op een 11-16 voorsprong. Met name in de tweede fase van de set konden we doorpakken, eindstand: 15-25. Lekker, op naar set 2.

Meer fouten

Helaas begon deze set moeizamer voor ons. Spaarne gooide er wat druk op en we gingen zelf meer fouten maken, met name serverend konden we de druk uit de vorige set niet vast houden. Tot de vijftien gingen we gelijk op maar daarna ging het voor ons bergafwaarts. We verloren deze set met 21-25. 1-1, op naar set 3.

Doorstomen

De pass en serve waren vanaf punt één op orde, we konden steeds meer ons eigen spel spelen en dwongen de lange rally’s af in ons voordeel. De directe fouten voorSspaarne namen toe en dankzij veel mooie verdedigende acties van Mable konden we lekker doorstomen. Eindstand: 17-25.

Een echte derby

De vierde en hopelijk de laatste set want drie punten mee naar Amsterdam is het doel. Hoe maakt ons op dit punt niet zoveel meer uit hoe. 

In de begin fase van de set ging het gelijk op en in de middenfase konden wij een klein gat slaan tot 13-16. Spaarne kon met haar servicedruk het verschil maken en kwam terug tot 20-20. Zoals altijd komt het dan toch echt aan op die laatste punten. Wissels werden gedaan en beide coaches zijn fan van de tactiek -zo laat mogelijk een time-out aanvragen-. Een echte derby dus waarbij het US-publiek echt een feestje was. Dank daarvoor!

Het was stuivertje wisselen en 22-21 voor Spaarnestad. Ondanks de goede servicedruk van Spaarne konden wij het probleem bij hen neerleggen wat ervoor zorgde dat zij zelf de fouten gingen maken. Eindstand: 23-25 en 3 punten mee naar Amsterdam.

 #11 Saskia Bos