Armixtos – Pharmafilter US D1: gewonnen derby

10 oktober 2022

WEDSTRIJDVERSLAG – Zaterdag 8 oktober was het weer tijd voor een potje volleybal. Niet zomaar een wedstrijd, maar een derby. We speelden in Sportcentrum de Pijp, thuishaven van Armixtos. Beide teams spelen voor hun eerste winst in de competitie, een belangrijke wedstrijd dus! De twee Amsterdamse teams begonnen de strijd om klokslag 15.45 uur.

Tandje bijzetten

We begonnen de wedstrijd met een heerlijke bal over midden. Het eerste puntje was binnen! Deze voorsprong was niet voor lang, want ook Armixtos scoorde haar eerste puntje met een slimme prikbal. 1-1 gelijk was het. Met wederom mooie middenballen en een lekkere bal op buiten, gevolgd door een goede servereeks, kwamen we los met 3 punten, 2-5. Armixtos vocht terug en het stond weer 8-8 gelijk. We moesten weer een tandje bijzetten. Dat deden we dan ook en kwamen op voorsprong met 5 punten verschil, 12-17. We hielden deze voorsprong vast en wonnen de eerste set met 20-25.

Servedruk en killblok

Op naar de tweede set, die ook begon met eerst een puntje voor ons en daarna voor Armixtos. Net zoals in de eerste set zetten we door naar een 2-5 voorsprong. Deze voorsprong moesten we vasthouden. Echter liep Armixtos in en stond het weer gelijk, 9-9. Een puntje later waren ze ons voorbij 10-9. Ze mochten niet langs ons komen. Hard geslagen bal op achterover en het stond weer gelijk. Maar ook Armixtos dacht er zo over, wat resulteerde in een stand van 17-12 voor Armixtos. Wij moesten een flink tandje bijzetten. Er werden 2 wissels ingebracht aan onze kant die met een scorende aanval en blokjes goed inkwamen. Gevolgd door een goede serviceserie liepen we in, inmiddels stond het 18-16, voor Armixtos. We bleven servedruk houden en kwamen langs Armixtos, 22-20. Met een lekkere killblok en een ace sloten we ook de 2e set winnend af, met 21-25.

Spannende derde set

De derde set kon natuurlijk niet achter blijven. We begonnen namelijk weer met een 1-1 gelijke stand en breidden deze uit tot een 2-5 voorsprong. Dit keer vergrootten we meteen de voorsprong en stond het 3-8 voor US. Een killblock en na veel aanvallend gescoord te hebben stond het inmiddels 9-15 voor ons. Armixtos liep weer in, waardoor we met 17-20 de Big Points ingingen. Door wat eigen foutjes aan onze kant kwam Armixtos op gelijke hoogte, 22-22. Vervolgens pakten we 2 belangrijke punten waardoor we op matchpoint kwamen. Armixtos pakte vervolgens 3 punten waardoor zij op setpoint kwamen, 25-24. Punt voor ons, punt voor Armixtos, punt voor ons en weer voor Armixtos. Zo ging het nog wel even door… Uiteindelijk stond het 30-30. Armixtos pakte weer een puntje, maar ook wij maken weer gelijk met een mooie shot bal in het centrum. Na een aantal setpoints van Armixtos weg te hebben gewerkt wonnen we de 3e set met 31-33.

En dat betekende 0-3 winst voor US! De eerste 3 punten zijn binnen. Op naar meer!

We zien jullie graag volgende week weer in de Amstelcampus, waar we het om 17.45 tegen VollinGo opnemen.

#7 Fleur Uitterlinden 

Fotoreportage: Johnspictures