Pharmafilter US D1 – VoCASA: eerste thuiswedstrijd

4 oktober 2022

WEDSTRIJDVERSLAG – 1 oktober was het dan eindelijk zo ver. Onze allereerste thuiswedstrijd van het seizoen kon afgetrapt worden tegen de meiden uit Nijmegen. Na twee weken hard te hebben getraind waren we ready om te knallen.

Ook knalden we de wedstrijd gelijk in met onze twee nieuwe sponsors, namelijk Vondelgym en Sportslink. Na het ondertekenen van het contract met Sportslink konden we van start! Volgende thuiswedstrijd zal Vondelgym aan de beurt zijn.

Spannende eerste set

We begonnen gelijk scherp in de eerste set. Mooie verdedigingen, serves en aanvallen waren allemaal te zien. We bouwden een flinke voorsprong op tot 17-10 en gingen we de goede kant op. We wisten die voorsprong helaas niet te behouden en lieten de eerste set toch uit onze handen glippen. Een spannend einde van de eerste set waarbij we het na 4 setpoints niet afmaken. Vocasa ging ervandoor met de eerste set met een stand van 26-28. Zonde, maar koppen omhoog en door naar de tweede set!

Aan elkaar gewaagd

Ook in de tweede set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Weer weten we een voorsprong op te bouwen en is de sfeer langs de kant en op de tribune uitstekend. Toch laten we door een goede servicedruk van Vocasa en vooral ook eigen fouten de set weer uit onze handen glippen. We verliezen de tweede set met een stand van 23-25 voor Vocasa. Maar we geven niet op, het moest nu in een 5-setter gebeuren!

teamfoto pharmafilter us d1

Niet opgeven

Het niet opgeven was in de 3e set zeker van toepassing. De hele set ging de stand gelijk op en ging het beide kanten op. Tot het moment dat we goed begonnen te blokkeren en we series maakten met het servicekanon van Irie. We liepen uit en waren eindelijk de baas over onze voorsprong. We winnen de 3e set met een stand van 25-20.

Vocasa blijft stabiel

Maar helaas weten we deze goede moed niet vast te houden in de 4e set. We beginnen de set al met een achterstand van 0-6 en Vocasa blijft stabiel in hun spel. We proberen zowel langs de kant als in het veld alles te geven, maar onze eigen fouten en het goede spel van Vocasa blijven toch de baas. We verliezen de 4e set en verliezen daarmee onze eerste thuiswedstrijd met een stand van 3-1 tegen Vocasa.

Volgende week, 8 oktober, spelen we weer in Amsterdam maar niet thuis. We nemen het namelijk op tegen ArmixtosDames 1 en zullen dan gebrand zijn om de eerste punten mee naar huis te nemen!

#10 Anouk van Der zee

Foto: Johnspictures.nl