Pharmafilter US Dames 1 klaar voor de start van het seizoen!

18 september 2022

De afgelopen weken hebben wij hard getraind om klaar te zijn voor de start van het seizoen. Daar horen ook oefenwedstrijden bij!

We hadden geluk dat de eerste twee oefenweekenden in Amsterdam waren georganiseerd. Konden we toch nog een beetje uitslapen en hoefden we niet al te vroeg in de auto te zitten naar bijvoorbeeld de Mariaparochie (lees 2 uur rijden). Thanks Chris! 

Op zaterdag 20 augustus stonden de eerste wedstrijden gepland tegen Armixtos Dames 1 en VVU Dames 2. Met de nieuwe samenstellingen werden beide wedstrijden gewonnen. Tegen Armixtos wonnen we met 2-1 en van VVU met 3-0. Dat was een goede start van de voorbereiding!

Op je bek gaan

Maar de voorbereiding is de voorbereiding niet als je vervolgens ook nog weer even op je bek gaat. Het weekend erop mochten we aantreden tegen Krekkers Dames 1 (toch weer die Mariaparochie, maar nu mochten ze gelukkig onze kant op komen!) en Alterno Dames 1. We verloren met 0-3 van de Krekkers en speelden 2-2 gelijk tegen Alterno. De wedstrijden werden nabesproken en geanalyseerd en zo hadden we weer genoeg punten om aan te werken tijdens de aankomende trainingsweken! 

HET trainingsweekend

Na deze eerste twee voorbereidende weekenden was het dan tijd voor HET trainingsweekend. Je ziet het al, er staat ‘trainings’ ipv ‘team’-weekend. Sophie heeft er alles aan gedaan om de training weg te halen uit het weekend maar helaas is haar dat niet gelukt… Dus gingen we toch op trainingsweekend naar Leuven!! Auto’s en busjes, alles en iedereen werd op vrijdagmiddag van werk en school gehaald om op tijd bij de teambespreking te zijn. 

Black Stories

Er werden wat serieuze zaken besproken, maar ook werd er flink gelachen! Daarnaast was iedereen heel het weekend druk met Black Stories vertellen (je moet na een korte beschrijving raden wat er precies is gebeurd). Iedereen deed enthousiast mee om ze op te lossen. En nog steeds worden ze trouwens verteld, in de kleedkamer, tijdens de warming-up of in de kantine! Tipje van ons voor iedereen!

Bord pasta

Op zaterdagochtend stond dan eerst een training op het programma. Gelukkig een rustige training, want in de middag moest er ook nog een wedstrijd worden gespeeld. Na een vol bord pasta, gekregen van de tegenstander, mochten we aantreden tegen VHL Leuven. Zij hadden een familiedag, dus de hal was gezellig gevuld met publiek en buiten hadden we zelfs nog even kunnen spelen op de springkussens. De dames van VHL hadden ons misschien beter niet dat lekker bord pasta kunnen geven, want wij schoten met veel energie uit de startblokken! Iedereen speelde een goede wedstrijd en dat resulteerde in een 0-4 overwinning!! 

Kippenhok en YMCA

Daarna kwamen we natuurlijk eigenlijk pas bij het belangrijkste onderdeel van het weekend, samen eten en vervolgens de stad onveilig maken. We hadden voor 16 gereserveerd bij een pizzeria en dat hebben ze geweten ook. Continu was het een kippenhok, iedereen was lekker met elkaar aan het lachen, gieren, brullen. De eerste tiktoks werden die avond gemaakt, maar voor een enkeling was het ook de eerste keer stappen. Hiervoor was zeker de juiste groep uitgekozen om dit voor de eerst te doen! We hebben een heel gezellige avond gehad. En nog weer een tipje van ons, vraag Anouk eens hoe het dansje van YMCA gaat. Ze kan het je haarfijn uitleggen! 

Escape box

Op zondag was iedereen gesloopt, maar het weekend moest nog even afgesloten met een activiteit. Ditmaal was het een escape box. In groepjes van 4 personen gingen we aan de slag met een kist en moesten we de Bom ontmantelen. Voor sommigen was dit nogal een opgave met de brakke kopjes. Maar de winnaars Julia, Jaap, Mable en Irie konden daar het beste mee om gaan!

Hierna werd de reis naar huis ingezet. Moe maar voldaan dook iedereen op zondag het eigen bedje weer in, zodat we om maandag weer fris en fruitig aan de laatste voorbereidingsweek konden starten. 

Nieuwe sjem-regel

In deze laatste week speelden we op donderdag een wedstrijdje tegen onze vriendinnen uit Dames 2. Vooraf werd er voor korte tijd een nieuwe regel voor het SJEM-klassement gemaakt; sjem je een van de meiden die vorig jaar in Dames 1 zat, dan krijg je dubbele punten. Helaas heeft deze regel geen extra punten opgeleverd.. Wel werd er met 4-0 gewonnen! 

Reality check

Op zaterdag moesten we dan toch een klein stukje rijden voor de laatste wedstrijden. We mochten aantreden in Amersfoort. Wedstrijden tegen Keistad en VCN stonden op ons te wachten. Deze dag bezorgde ons weer even een reality check en aandachtspunten voor de laatste trainingsweek voordat de competitie zou beginnen. Er werd met 0-2 verloren van VCN en met 1-1 gelijk gespeeld tegen Keistad.

Dan denk je, het hele programma zit er op.. Maar nee hoor, Chris had voor ons nog een speciale wedstrijd heel ver in het Oosten geregeld. Op zondag mochten we alsnog heel vroeg op staan en 2 uur rijden richting Vroomshoop. We mochten aantreden tegen een team uit de Eredivisie, Eurosped Dames 1! Op zaterdag hadden we niet helemaal onze dag gehad, dus konden we revanche nemen op zondag. Ons doel was om goed spel te laten zien en met z’n allen vanaf minuut 1 AAN te staan. Dit lukte ons! We hebben een heel goede wedstrijd tegen Eurosped gespeeld en zelfs een setje winst gepakt. Er werd verloren met 1-4, maar we konden wel met een goed gevoel weer 2 uur terug rijden naar ons Amsterdam!! 

Deze week is alles dan eindelijk weer voor het echie! We spelen zaterdag 17 september om 19.00 uur tegen Ledub Dames 1 in Budel. Wij zijn er klaar voor!! Hopelijk al onze supporters ook! Tot snel! 

Irie