Nieuwe libero-gezichten bij Pharmafilter US D1

20 april 2022

Met nog enkele weken te gaan voor het huidige volleybalseizoen, heeft Pharmafilter US D1 de blik al op het volgende seizoen gericht. Libero Marscha Sinnema vertrekt uit het team. Libero Ilse Veerman stopt met deze rol en wordt passer-loper, Het team heeft twee nieuwe libero’s gevonden: Ruth Zijlstra en Mathilde Polak. Trainer/coach Christophe George stelt ze aan je voor.

Het was al enige tijd bekend binnen de selectie van US: libero Marscha Sinnema ambitie had om op korte termijn in de eredivisie te gaan spelen. Met haar volleybalkwaliteiten en wilskracht wisten we ook al heel lang dat dit ging lukken. En ja hoor, onze Marscha gaat komend seizoen spelen voor Draaisma Dynamo D1 in Apeldoorn. Ze verruilt het blauw/roze shirt voor het geel/ zwart van Dynamo. We zijn supertrots en blij voor Marscha en wensen haar heel veel succes en vooral veel plezier in Apeldoorn. 

Ook wisten we al dat onze andere libero Ilse Veerman niet meer als libero wilde spelen. Ze voelt zich vrijer in de rol van passer-loper, een rol die ze regelmatig op training laat zien.

Er ontstond dus gaten in de selectie voor komend seizoen. Maar gelukkig hebben we ook vrij snel vervangsters kunnen vinden.

Ruth Zijlstra

De eerste is geen onbekend voor US D1. Voordat ze naar Amerika vertrok, had Ruth Zijlstra al meerdere seizoenen gespeeld voor dit team gespeeld. 

Ruth heeft nu vier jaar gespeeld en gestudeerd in Amerika bij de Lynn University in Florida. Ze komt nu terug naar Amsterdam om verder te gaan studeren. Het was dus voor haar en de staf een logische keus om terug te komen bij US. 

Ruth: “US is een heel gezellige club waar aan heerlijke Amsterdamse humor geen gebrek is, maar waar ook op hoog niveau gespeeld wordt. De combinatie van spelen met plezier, mooie ambities, en alles eruit halen wat erin zit, gaven voor mij de doorslag om terug te komen bij de club in de mooiste stad van het land. Wat is mooier dan spelen voor je eigen geboorteplaats, ons aller Mokum!”

Mathilde Polak

Naast Ruth komt Mathilde Polak van tweedevisionist Leython uit Leiderdorp het team versterken. Deze 22-jarige Hagenaar of Hagenees ( dat weten we niet precies ) is al sinds 2/3 seizoenen in contact met de staf om naar Amsterdam te komen. Door omstandigheden (o.a. corona) is het er nooit van gekomen. Gelukkig kon Mathilde dit seizoen een paar keer meetrainen. Ze sprak haar ambitie uit en haar volleybalkwaliteit en persoonlijkheid waren meer dan duidelijk aanwezig. De keus voor beide partijen was dus niet moeilijk.

Mathilde: “Na de eerste keer meetrainen bij US kwam ik zo gelukkig thuis vol met nieuwe energie! Dit is in de periode hierna alleen maar meer geworden en ik heb me vanaf het begin erg welkom gevoeld door de trainers en het team. Ik weet zeker dat ik samen met dit team volgend seizoen mooie stappen ga maken en ik heb er nu al mega veel zin in!

Na een aantal mooie jaren bij Leython DC dames 1 heb ik daarom besloten de overstap te maken naar US en hier een nieuw mooi avontuur aan te gaan! Kan niet wachten!!”

De komende tijden zullen de andere nieuwkomers en blijvers worden aangekondigd. 

Christophe George

Trainer / coach Pharmafilter US D1