Pharmafilter US D1 – VoCASA: US speelt tegen zichzelf

4 april 2022

WEDSTRIJDVERSLAG – De uitgestelde wedstrijd van half december tussen Pharmafilter US DS1 en VoCASA DS1 werd afgelopen zaterdag eindelijk gespeeld. De eerste ontmoeting tussen deze twee teams was pas een maand geleden en eindigde daar in een 3-2 winst voor US. De teams waren dus aan elkaar gewaagd!

MC1 had al het goede voorbeeld gegeven met 4-0 winst binnen het uur. De toon in de Amstelcampus was dus al gezet. Wat wij echter nog niet wisten was dat wij tegen onszelf zouden gaan spelen. Niet alleen spreekwoordelijk… VoCASA had de wedstijdshirtjes in Nijmegen laten liggen. Gelukkig hadden wij nog een paar mooie roze shirtjes te leen, oftewel ons inspeeltenue. Dit zorgde voor een uitzonderlijk tafereel. Pharmafilter US speelde tegen Pharmafilter VoCASA. 

Pharmafilter US D1 2-4-2022
Pharmafilter US D1 2-4-2022

Degelijk spel

US speelde de eerste twee sets degelijk en scoorde op alle posities. Er werd een sterk blok neergezet, waardoor de aanvallers van VoCASA onder druk kwamen te staan. VoCASA moest blijkbaar nog even aan de nieuwe look wennen. De wedstrijd begon met een 2-0 voorsprong voor US. 

Spiegel voorgehouden

In de derde set begon het vlammetje bij US te doven. US kreeg nu letterlijk een spiegel voorgehouden. Het lukte ons niet meer om ons eigen spel te spelen en de rally’s constant af te maken. VoCASA begon daarentegen te groeien in hun nieuwe roze vertoon. 

Dat de teams aan elkaar gewaagd waren, bleek zeker uit de setstanden. Elke set eindigde met 25-19. Zo ook de vierde set, waardoor VoCASA een vijfde set afdwong. 

Zure nederlaag

Nadat wij 2 sets niet ons niveau hadden laten zien, waren wij op zoek naar een manier om het tij weer te keren. Aaliyah zorgde hier eigenhandig voor met een servicereeks van 5 punten. Iets wat wij meer dan nodig hadden. Het werd daarentegen nog spannend. Op 14-13 bracht Susan nog een moeilijke bal in met haar service, maar VoCASA wist via het blok te scoren, waardoor de wedstrijd in een zure 3-2 nederlaag eindigde voor Pharmafilter US. 

#4 Sanne Heijting