Christophe George blijft bij Pharmafilter US dames 1

3 april 2022

Pharmafilter US dames 1 hoefde niet lang te zoeken naar een nieuwe trainer, want Christophe George blijft bij de topdivisieploeg uit Amsterdam. Eerder gaf hij aan te stoppen, omdat het team de eredivisie niet zou ingaan, maar dat is veranderd. US gaat zich namelijk richten op een terugkeer in de eredivisie dames voor het seizoen 2023-2024.

Warme club

Christophe: “Ik blijf, omdat ik in het huidige seizoen met een fantastische groep heb mogen samenwerken én omdat ik US een warme club vind. Met deze groep hebben we negen overwinningen op rij weten te behalen vóór de lockdown, maar helaas hebben de coronamaatregelen dat ritme verstoord.”

Grote uitdaging

Over zijn ambitie om met US in de eredivisie uit te willen komen zegt hij: “Aangezien de regio Amsterdam geen eredivisieclub heeft, zou het fantastisch zijn om een team uit deze regio in de eredivisie te krijgen. Wat mij betreft behoort een samenwerking met andere clubs ook tot de mogelijkheden. Overigens heeft US al ervaring met de eredivisie. En hoewel het US op sportief gebied niet lukte om in de eredivisie te blijven, heeft de club het op organisatorisch gebied en op financieel gebied wel kunnen bolwerken. Ik wil speelsters uit Amsterdam en omstreken aantrekken die graag bij US willen volleyballen.” Eredivisievolleybal zal dat bevorderen, zo is de gedachte. “Dit zal een grote uitdaging worden, maar ik zal daar niet alleen in staan”, aldus Christophe.

Trots op dames 1

Het bestuur is erg blij dat Christophe George blijft. Hij is al een aantal jaar trouw aan de club en hij past bij de visie van de club om terug te keren in de eredivisie. De terugkeer in de eredivisie voor komend seizoen zou te vroeg zijn geweest voor de club, dus we gaan ons hierop focussen voor seizoen 2023-2024. Dames 1 bevindt zich in de top 3 van de topdivisie, en daar zijn we trots op. De eredivisie is een mooi doel om naar toe te werken.