Spaarnestad – Pharmafilter US D1: winst voor US

26 maart 2022

WEDSTRIJDVERSLAG – Afgelopen weekend was het een ander weekend dan normaal. We speelden namelijk niet 1, maar 2 wedstrijden. Zaterdag 19 maart traden we aan tegen Spaarnestad dames 1. 

Vanwege de korte reistijd gingen we voor het eerst dit seizoen met het hele team met het OV richting Haarlem. Voor velen voelde het als op vakantie gaan of een weekendje weg met het team. Ondanks de vertraging met de trein haalden we toch de overstap en ook Anneke zat gelukkig in de bus op weg naar de nieuwe hal van Spaarnestad; de Yvonne van Gennipsporthal.

Passlijn stond als een huis

Dan nu echt naar de wedstrijd zelf. De eerste twee sets speelden we sterk. De passlijn stond als een huis: met goeie verdediging van Ilse, Saskia en Julia. Natalia verdeelde de ballen gevarieerd richting de aanvallers en niemand kwam langs de blokkering van Sanne.

De coaches moedigden ons aan dit niveau vast te houden, maar ons spel werd wat slordiger in de derde set. Een paar wissels konden het helaas niet omkeren en de setwinst ging dan ook naar Spaarnestad. 

Hard gewerkt

De vierde set begonnen we weer sterk. Irie wist zelfs het hele blok weg te spelen. Toch gaven de speelsters van Spaarnestad zich niet zo maar gewonnen en voor de vierde set moest hard gewerkt worden.

Helaas kon dit niet groots gevierd worden want….. er stond op zondag nog een wedstrijd op de planning.

#13 Susan Hullegien 

Foto’s: John van Geenen (bekijk alle foto’s van deze wedstrijd)