VoCASA – Pharmafilter US D1: 3-2 overwinning

7 maart 2022

Afgelopen zaterdag speelden wij tegen Vocasa in Nijmegen. Dit was de eerste keer dit seizoen dat we tegen elkaar speelden. Helaas moesten we Saskia vanwege ziekte deze wedstrijd missen, maar hierdoor waren we extra op scherp gezet om te VLAMMEN!

Vanaf punt 1 wisten we dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Vocasa is namelijk een directe concurrent van ons. De eerste set verliep wat stroef, we liepen eigenlijk achter de feiten aan. Vocasa nam een grote voorsprong met een goede serviceserie. Na een goede time-out stonden alle koppies weer dezelfde kant op en begonnen we aan een inhaalslag. Het was alleen niet genoeg, deze set eindigde in 25-17 in het voordeel van Vocasa. 

“We stonden gelijk aan”

In set 2 stonden we gelijk aan. De pass werd netjes gebracht, het spel werd goed verdeeld en de ballen werden afgemaakt. In deze set waren wij de leidende ploeg en wisten we ons eigen spel te spelen. Met heerlijke muziek van de dj maakten wij er een feestje van, zowel binnen als buiten het veld. Deze set was voor ons met een eindstand van 18-25.

Mooie blokjes

We namen de energie van de tweede set mee naar de derde set en begonnen met een voorsprong van drie punten. Ook in deze set namen we de leiding en lieten we mooi spel zien. Met een voorsprong van 17-20 wilden we deze set niet meer weggeven. Met mooie blokjes pakten we ook deze set met 20-25. 

Met een voorsprong van 1-2 in sets gingen we de vierde set in. Met een goede serviceserie van Vocasa stonden we gelijk al 5-1 achter. In deze set zijn we niet aan ons eigen spel toegekomen. De achterstand die er was, bouwde zich uit tot set verlies met 25-11.

Geoliede machine

Het kwam aan op een beslissende vijfde set. Als team hebben we ons gelijk weten te herpakken en alles draaide weer als een geoliede machine. Met een voorsprong van 3-8 wisselden we van kant. Het gat werd alleen maar groter met een stand van 4-10. De heren van Vocasa die na ons speelden hielpen de dames van Vocasa met een inhaalslag door aan te moedigen. Het werd nog even billenknijpen op 13-14 voor, maar na een geweldige verdedigende actie van onze kant werd de fout bij Vocasa gemaakt. Chris sprong in het veld en de scheids had geen keus dan de wedstrijd te beëindigen. Kortom, een lastige uitwedstrijd waarbij we twee punten meenemen naar Amsterdam en een wedstrijd waarbij ons sjem-klassement weer een paar puntjes rijker is geworden. 

We hebben er 5 weken op moeten wachten maar komende zaterdag spelen we weer om 20.00 uur tegen Orion in onze Amstelcampus. Wij gaan er een feestje van maken, we zien jullie daar!

#7 Natalia Zoet