Pharmafilter US D1 – Volley Tilburg: lastige wedstrijd voor US

9 februari 2022

WEDSTRIJDVERSLAG – Na een lange coronabreak en een afgezegde wedstrijd vorige week, speelden we afgelopen zaterdag eindelijk weer een wedstrijd. De speelsters van Volley Tilburg Dames 1 kwamen helemaal naar Amsterdam om de strijd aan te gaan. Tot zaterdagmiddag was het niet zeker of we zouden spelen, vanwege wat coronagevallen bij Tilburg, maar we waren superblij toen we hoorden dat we toch echt om acht uur s ’avonds een fluitsignaal zouden horen.

De wedstrijden van US dames 2 en US heren 1, die voor onze wedstrijd zouden plaatsvinden, waren gecanceld vanwege corona, dus het aanmoedigen van deze teams vond deze week helaas niet plaats. Ons voordeel van deze situatie was dat de warming-up ruim op tijd begon.

Blessures & quarantaine

Natalia speelde haar eerste competitiewedstrijd weer sinds oktober, nadat ze geblesseerd was geraakt aan haar voet bij Vollingo. Onze libero Ilse had de hele week in quarantaine gezeten, maar mocht er zaterdag gelukkig weer bij zijn. Jammer genoeg moest ze deze wedstrijd even uitzitten vanwege een blessure aan haar knie. We hopen dan ze volgende week weer staat te shinen in het veld!

Eerste set moeizaam

We begonnen de eerste set moeizaam. Het team maakte veel eigen fouten en we konden ons eigen spel niet lekker spelen. we gingen de hele set gelijk op met Tilburg, maar verloren de set uiteindelijk met 23-25.

Bal op de neus

In de tweede set bleef iedereen veel energie geven, maar het lukte nog niet helemaal om ons eigen spel te spelen. Door de geweldige serveserie van Susan, met wel 4 aces, wisten we een voorsprong te pakken van 18-10. Op een stand van 24-20 in het voordeel van US sprong onze midden Anneke ZO hoog dat ze de bal blokkeerde met haar neus in plaats van haar armen. Dit leed tot een bloedneus bij Anneke, maar geen zorgen, ze stond halverwege de derde set gewoon weer in het veld. Waar wel zorgen over zijn, is het sjem-klassement waar Anneke wel wat minpunten heeft gescoord. Het laatste punt werd opnieuw gespeeld en US won de set met 25-20.

Geen spelritme

In de derde set gingen we weer gelijk op met Tilburg. We maakten weer veel eigen fouten en konden geen spelritme vinden. Aan het einde van de set kwam Sanne Heijting het veld in en zij speelde de tegenstander helemaal weg. Met mooie ballen over het blok heen geslagen en prachtige prikballen, bleef ze maar scoren. De set werd nog erg spannend afgesloten, maar ging met een uitslag van 24-26 naar Tilburg.

Ritme terug

In de vierde set begonnen we ons ritme een beetje terug te vinden. We gingen weer gelijk op qua punten, maar lieten gedurende de set steeds meer ons eigen spel zien. Sanne Heijting bleef scoren met haar aanval, net als in de derde set, en Julia maakte mooie punten met haar service. We wisten een beetje uit te lopen en de set wonnen we met 25-19.

De vijfde set zetten we ons spel van de vierde set door. We konden elkaar meer vinden en het vertrouwen in ons eigen spel groeide, waardoor we steeds meer bij ons eigen niveau kwamen. We liepen snel uit en wonnen de set met 15-10.

#14 Sanne van Leeuwen