Pharmafilter US D1 – Spaarnestad

22 november 2021

WEDSTRIJDVERSLAG – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Spaarnestad Dames 1 op het programma. Dit betekende dat er weer veel werd gedroomd, horoscopen werden gecheckt en er flink wat zenuwen aanwezig waren. Deze zenuwen waren aanwezig, gezien een aantal meiden van onze huidige selectie een verleden heeft bij Spaarnestad. Des te meer motivatie om de 3 punten in Amsterdam te houden!! 

Het was helaas alweer de tweede wedstrijd dat er geen publiek op de tribunes mocht zitten, maar gelukkig werd er een livestream georganiseerd, waardoor alle trouwe fans toch nog vanuit huis konden genieten van onze volleybalkunsten!! Excuus dat er geen geluid was, maar dit heeft te maken met stomme regeltjes van YouTube… Kunnen wij dus helaas niks aan doen ☹

Applaus!

Voor een aantal trouwe fans was er toch nog een plekje op de eerste rang geregeld. Zij mochten namelijk de rol van ballenroller of teller invullen. Applausje voor Karlijn (D8), Jay (a.k.a. biermanager D1), de ouders van Ali, Jason (onze grootste fan en tevens broertje van Ali) en Sandra (de vrouw die Chris weet te handelen)!! Daarnaast ook een megagroot applaus voor onze knapste en leukste mannen van H5: zij vervullen elke week de rol van speaker en we zouden niet weten wat we zonder ze zouden moeten! DANK!

On fire

Okeeeee laten we nu dan echt even over volleybal praten. Om te beginnen de SJEM van (p)Ilse!! Tijdens het inslaan wisten we al dat we on fire waren, maar Pils bevestigde dat nog even door een SJEM te slaan. Goed begin van de avond! 

1e set: 25-9

De eerste set begonnen we met Anneke en Ali op het midden, Julia en Suus op buiten, Sophie op de dia, Irie (ik) als spellie en Mars mocht alle ballen weer van de vloer halen als libero. In de eerste set heeft vooral onze service in de spotlight gestaan. Zowel Suus, Sophie als ik maakten een serie en al vrij snel was daar het einde van de eerste set. We pakten deze eerste set met 25-9!!! Zodra we de kantine weer in kunnen, staat daar nog een teamschotel van Chris op ons te wachten. 

Gat in de grond

De tweede set werd begonnen met de zelfde 7 speelsters als de eerste set. In deze set ging het iets gelijker op. Spaarne bracht een aantal goede services onze kant op en wij wisten die niet direct onder controle te krijgen. Maar gelukkig was Sophie daar weer met haar serve en die gooide weer een paar kanonnen naar de overkant. Overigens werd ongeveer alles wat Sophie aanraakte verzilverd in een punt, she was on fire! Pres en Heijting kwamen er nog even in voor een dubbele wissel. Wat nieuwe energie en andere verdeling zorgde ervoor dat we de leiding pakten in deze set. We wonnen hem met 25-18! In deze set heeft Ali de meest geweldige bal van de wedstrijd geslagen. Het beeldmateriaal kan je vast de komende dagen op onze socials vinden, want dit was echt een pareltje. Het blok bleef hangen bij mij en ik speelde een omloopje op Ali. Ali zag de bal hangen en dacht, ik sla gewoon even een gat in de grond! WAT EEN PRACHTBAL! 

9e overwinning

De derde set werd ook begonnen met de zelfde 7 speelsters. We hadden het aan het begin even moeilijk en keken tegen een kleine achterstand aan. Saskia kwam er in om de pass op te pakken. Spaarne was blijkbaar bang voor de geweldige pass-kunsten van Sas, want ze zochten meteen de andere hoek, wat resulteerde in een foutserve. Puntje voor de coach en voor Sas! Vervolgens kwam Pres er ook in om even andere lijnen uit te zetten dan die ik speelde. We pakten het met z’n allen weer op en pakten deze set ook met 25-18! We wonnen gewoon alweer voor de 9e keer op rij, hoe mooi!!!!

Deze wedstrijd hebben we echt weer met z’n allen binnen gesleept! Het is elke week weer zo’n feest in en buiten het veld. Ook nog even een SO voor de pipe aanvallen van Julia! Alles wat opgelost moest worden, werd door Juul perfect weggelegd! 

Meeste dromen zijn bedrog

Om nog even terug te komen op de horoscopen en de dromen. Tegenwoordig leest Ali elke week haar horoscoop. Vaak klopt het wat er staat, maar deze keer zou het er op neer komen dat ze niet goed zou spelen. Gelukkig was dit onzin, Ali heeft een heel erg goede wedstrijd gespeeld! Daarnaast wordt er ook elke week door een paar meiden gedroomd over de wedstrijd, de uitslagen worden dan ook gedroomd. Tegen Ledub werd er een 3-0 overwinning gedroomd en deze werd waar gemaakt. Maar zoals Marco Borsato ook wel zegt: “de meeste dromen zijn bedrog”. Dit was gelukkig deze week van toepassing. Geen 3-2 winst, geen moeilijke wedstrijd, maar een 3-0 binnen het uur!!! 

De winst werd gevierd met een biertje van Brouwerij Het Paleisje op het veld, beter kan niet! 

Deze week gaan we weer heel hard trainen om ons voor te bereiden op de wedstrijd van aankomende zaterdag. Dan staat de kraker tegen Somas/Activia D1 op het programma. Hopelijk is er dan weer een livestream aanwezig, maar houdt hiervoor onze socials in de gaten! Fijne zondag 😊

Irie timmer 

Foto’s: John’s pictures