Rabobank Orion Volleybal – Pharmafilter US D1: zware bevalling met een mooi aandenken

15 november 2021

WEDSTRIJDVERSLAG – Afgelopen zaterdag speelden wij tegen Orion. Door de nieuwe coronamaatregelen mocht er helaas geen publiek aanwezig zijn. Maar dit hield ons niet tegen om te knallen in sporthal de Achterhoek. Orion had ons alleen niet verteld dat we onze winterjassen mee moesten nemen, want wat was het koud in de hal!

Met een goede warming-up konden we er tegenaan. De wedstrijd werd gestart met Irie, Sophie, Sanne, Anneke, Marscha, Susan en Saskia. Orion begon gelijk met een goede serviceserie waardoor we op een 6-2 achterstand kwamen. Na een goede time-out stonden alle neuzen weer de goede kant op en gingen we er overheen. Op de service van Julia stonden we 23-24 voor en na een dubieuze beslissing van de scheidsrechter stond het gelijk. Orion trok deze set uiteindelijk naar zich toe met 26-24.

In de flow!

In set 2 stonden we gelijk vanaf punt één goed te spelen. Door mooi spel van Irie konden onze aanvallers variëren in de aanval. Een voorsprong van 4-10 werd uitgebouwd naar 7-16 met een sterke serviceserie van Susan. Aaliyah kwam erin en maakte punt na punt. De mooie blockjes van Anneke, Susan en Saskia gaven een extra boost om deze set binnen te slepen. Ook Precious en Ilse kwamen erin en maakten de set netjes af met 15-25.

Herhaling van de 1e set

Deze flow wisten we helaas niet vast te houden in de derde set. Deze set leek wel een herhaling van de eerste set. Veel eigen fouten leidde tot een 12-5 achterstand. Er werd veel gewisseld aan onze kant, maar helaas wisten we de achterstand niet om te draaien. Deze set hebben we simpelweg ons eigen niveau niet gehaald. De set ging met 25-18 naar Orion.

Stelletje hooligans

Met een 2-1 achterstand gingen we de vierde set in. We moesten er alles aan doen om er een vijfde set uit te slepen. Een slechte start resulteerde in 13-7 achter. Waardoor ook de frustratie op de bank te merken was (toch Seb? 😊). Maar aan de kant werd als een stelletje hooligans een feestje gebouwd, waardoor we er steeds meer in gingen geloven dat het toch nog mogelijk was om deze set binnen te slepen (ik denk dat ze ons in Amsterdam ook konden horen). Sanne, Precious en Julia kwamen erin en leiddne ons naar een stand van 21-21. Als een estafetteteam sleepte we deze set binnen met 22-25.

Een bevalling

Het kwam aan op een vijfde set wie de meeste punten mee naar huis mocht nemen. De energie van de vierde set namen we mee naar de vijfde set en bij de wissel van kant stonden we 5-8 voor. Orion wilde het ons nog even moeilijk maken en we kwamen 13-11 achter. Door een killblock van Susan werd de stand 13-13. Vervolgens maakte Orion een fout en maakte Susan het laatste punt af. Wat een bevalling was dit, US gaat met de meeste punten terug naar Amsterdam. Gelukkig heeft Precious een mooi aandenken aan de hal van Orion om deze wedstrijd nooit meer te vergeten.