Pharmafilter US D1 – Ledûb Volleybal: revanche?

8 november 2021

WEDSTRIJDVERSLAG – Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen Ledub. Een team dat we zo langzamerhand onze angstgegner mogen noemen: bij de laatste 3 onderlinge ontmoetingen trokken we steeds aan de kortste eind. Twee weken geleden gingen we er nog hard af in de beker… maar niks werkt motiverender dan revanche willen nemen!

Onze staf had een grondige analyse gemaakt en elke training werkten we hard om dit plan te kunnen uitvoeren. Voor de wedstrijd sprak Chris de woorden: “Ongeacht wat de uitslag wordt, ik wil dat we tot het laatste punt strijden! Hard werken zodat we na afloop tegen elkaar kunnen zeggen dat we er alles aan gedaan hebben.”

Met deze boodschap betraden Irie, Sanne, Marscha, Anneke, Sanne, Julia en Susan het veld. De sfeer zat er goed in: Tijmen en Guitou hadden iedereen opgewarmd met lekkere muziek en onze trouwste fans (SO naar Jason en Saar!) moedigden ons al hard aan. En dat werkte goed: vanaf het eerste punt stonden we AAN! We voerden het strijdplan uit en Ledub kwam gelijk onder druk. Met lekkere pasjes en blokjes (Anneke heeft een deuk in de grond geblokkeerd denk ik) gingen we met een gelijke stand op naar de zogeheten big-points. Precious kwam erin voor Irie en dat pakte goed uit. Het maakte niet uit hoe de bal kwam, Pres kon erbij komen en er een mooie set van maken! We sleepten daardoor de eerste set binnen met 28-26.

Vervolgens denderde de US-trein door! Marscha had alles onder controle in het achterveld (op die ene sjem-bal na😏), en de rest voerde de druk op door goed te serveren en hard aan te vallen (lekker bezig Heijting!). Zowel binnen het veld als buiten het veld werd er een feestje gebouwd en zo werd de tweede set gewonnen met 25-22.

De derde set was lastiger: onze energie werd wat minder en we keken tegen een achterstand aan. Er werd gewisseld en Chris herhaalde zijn woorden: “We blijven voor elk punt strijden, we kunnen deze achterstand nog ombuigen!” Bij een stand van 23-19 kwam Suus aan service. Dat kwam ons bekend voor: we hadden tegen Sliedrecht ook in deze situatie gezeten! Suus deed wat ze moest doen: moeilijke ballen serveren. De speelsters aan het net creëerden een muur en zo kwam Ledub in het nauw. Iedereen wist dat het goed ging komen, zelfs Chris voelde het aan (hij had geen Snickers meer nodig en hij kon rustig op z’n stoel zitten.. ja echt waar!🤪) Suus sloot de wedstrijd in stijl af: met een snoeiharde ace werd het 25-23!

Teamfoto Pharmafilter US D1 op 6 november 2021

Volgende week mogen we naar Doetinchem om tegen Orion te spelen. Dan zullen we weer alles geven om onze winning streak voort te zetten. Zien we jullie daar?!

Sophie Ten Asbroek