Pharmafilter US D1: uitgeschakeld voor de beker

25 oktober 2021

WEDSTRIJDVERSLAG – Voor deze dag hadden we met elkaar afgesproken dat het heel tof zou zijn om door te gaan in de beker om daarna tegen eredivisieteam(s) te mogen spelen. Maar als dit niet zou lukken, zou het geen ramp zijn.

De hele trainingsweek stond dus in het teken van de bekerwedstrijden. Oorspronkelijk moesten we spelen tegen het eerstedivisieteam van Next Volley Dordrecht, topdivisieteam van Ledub en een tweededivisieteam van VC ODI. Een vierkamp dus. Vierkampen worden gespeeld met het “best of 3”-principe. Chris dacht de hele week al na over met welke opstelling hij zou gaan spelen tegen deze teams. Next Volley Dordrecht is een goed eerstedivisieteam met een zeer hoge servicedruk. Ledub is een zeer gevaarlijk topdiviseteam waar we zowel in het korte coronaseizoen als in deze voorbereiding van verloren hebben. Van het tweededivisieteam wisten we niks af.

Best of 5

Maar… zoals in veel andere poules heeft een van de teams (VC ODI) op vrijdagavond afgezegd en dit veranderde heel veel. In plaats van “best of 3” werd het “best of 5”. Concurrent Ledub speelde dus geen eerste wedstrijd en kon fris en fruitig tegen ons beginnen. Terwijl wij misschien wel een vijfsetter achter de rug zouden hebben. Opnieuw denkwerk voor Chris “hoe gaan we dit aanpakken”? Een eerstedivisieteam voor de koploper van de topdivisie moet te doen zijn. Maar je wil ook niet teveel energie verspillen; je wil dit eigenlijk zo snel mogelijk winnen en liefst met 3-0. Beginnen met de basis? Beginnen met diegenen die tot nu toe minder hebben gespeeld of misschien een mix ervan? Er is uiteindelijk voor het laatste gekozen, met een mix beginnen en als het goed gaat wisselen enz…

De machine haperde

We kunnen kort en krachtig zijn: snel en 3-0 winnen is het niet geworden. De eerste 2 sets gingen heel goed, 5, 6, 8, 9 punten voorsprong zijn goed voor een paar wissels maar telkens kwam Dordrecht goed terug. Gelukkig hebben we alsnog deze 2 sets gewonnen met 25-20. Toen kwam de beroemde 3e set. Vanaf het begin hadden we een achterstand te pakken en hebben dit helaas nooit meer ingehaald. Het resulteerde in een verlies van 25-21. We hadden geen zin in een 5e set. De “normale” opstelling werd het veld ingestuurd… en ja hoor, 20-9 voor. Weer even wisselen, maar toen haperde de machine toch weer. Dordrecht geloofde er nog in, maar gelukkig konden we het wel afmaken met 25-19.

Kansloos

Welke invloed zou deze afwisseling van niveau en het verspillen van energie hebben op de volgende wedstrijd? Heel veel. We hebben een hele goede eerste set gespeeld. Het was goed volleybal van beide kanten, spannend en uiteindelijk ging de 25-23 winst naar ons. Maar wat er daarna gebeurde, was ver onder ons niveau. We krijgen de pass niet onder controle en onze sterke service was nergens te vinden. Op een opleving na in de 3e set, waar we van een 12-2 achterstand terugkwamen tot een 20-19, waren we eigenlijk kansloos tegen een sterk spelend Ledub. 

Conclusie

  1. We hebben ons niveau niet gehaald, op libero’s Marsha en Ilse na. En ook Precious verving meer dan verdienstelijk de geblesseerde Natalia op de spelverdeling. 
  2. We zijn niet door…
  3. Over 2 weken spelen we weer tegen Ledub en we hebben wel iets goed te maken!

In ieder geval genoeg om voor te trainen deze week! We kunnen zaterdag de competitiedraad weer oppakken tegen Thor. Komt allen! Zaterdag 30 oktober om 20.00 uur in de Amstelcampus. 

Christophe

Foto: Volley Tilburg