Volley Tilburg – Pharmafilter US D1: 3-0 overwinning

18 oktober 2021

WEDSTRIJDVERSLAG – Afgelopen zaterdag mochten we afreizen naar de stadsgemeente Tilburg voor onze wekelijkse pot. Na een sterke trainingsweek te hebben gedraaid waren we er helemaal klaar voor om onze mooie koploperspositie te verdedigen. Ook al was dit voor ons niet het enige doel, we wilden in ieder geval met een mooie winst naar huis gaan (“het zou maar hetzelfde zijn”~Marscha). 

We kwamen aan in het mooie, zeer grote sportcomplex ‘’T-kwadraat’’, waar je zowel je zwemdiploma kunt halen als een lesje fitness of ijshockey kunt krijgen. We troffen onze voorbereidingen en waren we klaar om de strijd aan te gaan. The starting six Sophie, Saskia, Anneke, Aaliyah, Irie, Suzanne en Marscha stelden zich op en iedereen aan de zijlijn stelde zich op scherp. Vandaag – anders dan gewoon – was onze diagonaal Precious te zien als tweede spelverdeelster. Nathalia liet weer haar onmisbare bijdrage en teamsupport luiden als staff member. Ook al begonnen we de eerste set wat moeizaam, we lieten ons na de eerste paar punten wakker schudden en de kracht barstte los! We hebben de set netjes uitgespeeld en gewonnen met 25-18!

Onze netspelers waren waarschijnlijk erg actief op Funda geweest, want de blokkering stond vandaag als een huis! Het ene blok na het andere werd gemaakt, en dat was ook zeker te merken in de tweede set. Onze Aaliyah was vandaag ook zeker erg scherp (letterlijk en figuurlijk aangezien ze Sophie heeft opengekrabd met haar scherpe nagels). Niet alleen zette ze de blokkering zeer sterk neer, de aanval verliep ook erg op rolletjes! Onze Irie was een meester in het omzeilen van de blokkering. Daardoor kregen onze aanvallers veel ruimte om de bal op de grond te krijgen. Zelfs nog met een prachtig doortikballetje tussendoor. Ook onze Sophie was vandaag niet te stoppen en scoorde het ene punt na het andere. De passlijn stond sterk en iedereen voerde haar taken goed uit, zoals onze Saskia die zich sterk staande hield (behalve bij de lichte teckel van Anneke). De tweede set hebben we krachtig uitgespeeld en gewonnen met een mooie 25-12 als uiteindelijke stand.  

Vooral in de derde set maakten de tegenstanders wat meer slordigheidsfouten. Het was aan ons om ons eigen spel te blijven spelen en de energie hoog te houden! We bleven doorzetten wat we in de tweede set hadden gedaan. Ook de sfeer bleef er aan de kant zoals gewoonlijk goed in, mede dankzij een jonge Tilburgse topper die verantwoordelijk was voor de DJ-set. De Amsterdamse kracht bleef doorzetten, evenals onze Sanne die er later op de middenpositie in kwam en de taak sterk en stabiel vervulde. Toen het einde van de set werd bereikt was het nog de taak aan Precious op de spelverdeling en Sanne op de diagonaal om erin te komen en als team de set binnen te slepen. Dat is gelukt met een zeer goede uitslag van 25-11, wat een prachtige eindstand maakt van een sterke 3-0 overwinning!

Na afsluiting werd de mooie winst afgesloten met een erg koude douche (‘’Een duik in de Noordzee was er niets bij’’~Precious). We vierden het met een drankje en een flinke portie snacks; de ‘teamschotel’ bestaat niet in Tilburg. Ook werd er wat tijd vrijgemaakt om het eerste mannenteam van Tilburg te bewonderen (om fan te spelen meer). Zij begonnen hun wedstrijd na de onze. Het was kortom een dag met een zeer vriendelijk, Tilburgse ontvangst en een fijne 3-0 overwinning op zak.

Aankomend weekend ligt onze uitdaging in de eerste bekerwedstrijden van het seizoen. Dat betekent dat we de week daarop weer te bewonderen zijn in onze mooie thuishal tegen Bende Services Thor Ds1!

Precious

Fotoreportage Volleyinfo.nl