Pharmafilter US D1 – Sliedrecht Sport: spannende 5-setter voor de leiding in de Topdivisie

11 oktober 2021

Na weer een lekkere trainingsweek was het deze zaterdag tijd voor de tweede thuiszaterdag. Na drie heerlijke overwinningen, wisten we dat deze wedstrijd een spannende zou gaan worden. Vóór dit weekend stonden Sliedrecht Sport Dames 2 en Pharmafilter US Dames 1 namelijk samen aan kop in de topdivisie.

Pharmafilter US D1 9 oktober 2021

Voordat we zelf het veld op mochten was het natuurlijk onze taak om US heren 1 aan de overwinning te helpen. Na een spannende 5-setter, die dit keer wat minder uitliep dan twee weken geleden, konden we om 20.00 uur beginnen aan onze strijd tegen Sliedrecht. De eerste set begonnen we heel sterk met Sophie, Aaliyah, Irie, Julia, Anneke, Susan en Marscha in de basis. Een hoge servicedruk, weinig fouten en een groot feest aan de kant, maakte dat we de eerste set wonnen met 25-8!

De tweede set speelde Sliedrecht een stuk sterker en kregen we het lastiger aan onze kant. Ilse, Saskia en Fiona werden ingewisseld om het team weer nieuwe energie te geven, waarmee we nog heel erg dichtbij kwamen. We bleven hard vechten en hebben mooie dingen laten zien, maar helaas was het niet genoeg om de tweede set binnen te slepen. We verloren deze set met 21-25.

In de derde set was er weer meer zelfvertrouwen en overtuiging aan onze kant. We pakten al snel een voorsprong die we vast bleven houden tot het laatste punt. Deze set eindigde in 25-19 voor US. De vierde set was weer erg spannend. Sliedrecht liep al snel wat uit en wij vochten hard om bij te blijven. Helaas ging de set met 22-25 naar Sliedrecht.

Toen kwam de beslissende vijfde set. Er hing een geweldige sfeer in de Amstelcampus. Heren 1 trommelde de hele tribune omver en zong liedjes over US Amsterdam en kwallenvissen. We begonnen het eerste deel van de set niet zo sterk en stonden meteen op een 0-4 achterstand. Vanaf een stand van 4-8 voor Sliedrecht gingen we lekker. Saskia shotte de bal perfect in de rechterachterhoek van onze tegenstander en Ilse had een wereldverdediging in de rechtdoor (‘start low, stay low, play low’; toch Chris?). Susan tipte de bal precies waar ze niet stonden en Irie speelde het volledige blok weg, waardoor Sanne vL met de omloopbal scoorde. Daarna serveerde Sanne vL twee ballen uit, maar gelukkig waren onze tegenstanders zo lief om ze beide nog even aan te raken. Zo kwamen we terug tot een 9-9. Hierna raakte we de controle weer even kwijt en liep Sliedrecht uit tot 10-14.

In de time-out had Christophe het over het vuur in onze ogen en zei hij daarna drie dingen: ‘Wij zijn US, wij zijn Amsterdam, wij zijn de beste!’. De volgende rally was lang, maar Sophie maakte hem af door de bal via het blok uit te slaan. Susan mocht gaan serveren, waarna Anneke een killblock maakte, die bijna harder was dan de sjem van vorige week, op de setter van VollinGo, bij het inslaan. Daarna sloeg Sophie nog een prachtige bal achter in het veld van Sliedrecht en had Susan een redding die precies op de lijn viel bij onze tegenstanders. Omdat ze het nog niet genoeg gedaan had, sloeg Sophie nog een bal KEI hard rechtdoor, dat de libero van Sliedrecht er bijna van omviel. Toen stond het 15-14 voor US en was Susan, nog steeds, aan serve. Je zou het bijna niet geloven maar ze flikte het toch echt, Susan serveert een ace op matchpoint en we winnen met 3-2 van Sliedrecht Sport Dames 2. Arjan sprong op de rug van Christophe en het hele team stond te springen, zelfs onze Natalia ;).

Pharmafilter US D1 9 oktober 2021

Tot volgende week in Tilburg!

Sanne van Leeuwen

Foto’s van Rivka Schraa.