VollinGo vs Pharmafilter US D1: 3 punten mee en dat vanuit een dierentuin!

4 oktober 2021

WEDSTRIJDVERSLAG – Afgelopen zaterdag mochten we het opnemen tegen VollinGo Dames 1. Dit team hebben we al eerder mogen treffen in de voorbereiding. Hierbij moeten we benoemen dat we betere potten kenden. We werden zelfs hyena’s genoemd, maar snappen dat nog niet helemaal (het meest angstaanjagende van ons hadden ze nog niet gezien namelijk). We waren dus klaar om revanche te pakken, want slapende honden moet je niet wakker maken!

De afgelopen week hadden we een goede voorbereiding gehad, met maandag een oefenwedstrijd tegen ArmixtosLAMAsterdam, woensdag lekker krachttraining van de personal trainer ARAjan en donderdag tijdens de training veel potjes. Tijdens deze training was er veel geschreeuw, voornamelijk tussen Preciousen Aaliyah (misschien daarom hyena’s?). We sloten de voorbereiding af met de beelden van de scherpe panter Christophe, want we konden niet het paard achter de wagen spannen.

Na een drankje en wat eten in de mooie sporthal de Zebra konden we beginnen met de wedstrijd. De Giraffe Sophie, de sociale maar scherpe vos Irie, het duracellkonijntje Marsha, de hoogvlieger Anneke, de glibberige AALiyah, de Oostenrijkse lieve marmot Julia en de grootoogige spookdier Susan mochten beginnen! Die scherpe vos van ons begon de eerste set al met een strakke serve op onze tegenstander. Hierdoor kon onze hoogvlieger het block goed neerzetten. Dit bracht ons al gauw op voorsprong. Ons duracellkonijn bracht de passjes alsof het niets was en het spookdiertje en lieve marmot maakten het dan af. De laatst genoemde dieren lijken erg lief, totdat je ze dwingt tot aanvallen; dan is het ook gedaan. Daarnaast hielp het gekrijs en gelach van de kant om het spel door te trekken. Zijn we dan toch hyena’s? 

Ons goede apenkooien in het veld en de support van de hyena’s aan de kant zorgde voor krekels op de tribune en een eindstand van 25-17!

Door naar de tweede set. Hier werd tegen ons gezegd door wijze uil Seb en panter Christophe dat we een gegeven paard niet in de bek moeten kijken en ons spel moesten doortrekken. Dit was dan ook het plan! Wel had VollinGo zich ook als een kameleon aan ons aangepast. Hierdoor gingen we in het begin erg gelijk op. Maar de Giraffe bracht haar verdediging en aanval (giraffen kunnen namelijk erg hard aanvallen! Met hun nek wel, maar Sophie laat die taak toch maar aan haar arm en schouder over). Ook besloot de Marmot aan te vallen vanachter de servicelijn. Daarna besloot de glibberige aal de servicepass bij de tegenstander uit te laten glijden. Hier gleed ze zelf ook nog wat verdedigingen van de vloer! Ons spookdiertje werd steeds wakkerder, want wat begon zij aan te vallen; aan het net, maar ook van achter de servicelijn.

Wat een wedstrijd! Ook stonden onze hyena’s aan de kant ons weer aan te moedigen. Naast het joelen hielden onze hyena’s zich warm om het veld in te komen, maar dan veranderden ze in paarden of bavianen. Dat is nog niet duidelijk. Als je niet begrijpt wat ik bedoel, kom dan vooral volgende week kijken of vraag het aan de opperbaviaan Ilse. Uiteindelijk wisten we de kameleon te ontkomen en wonnen we de set met 25-18!

actiefoto D1

De laatste set startten we moeizaam. Deze set kon je ons vergelijken met een schildpad. Beetje sloom totdat hij in het water komt, dan gaan we hard (althans dat was de bedoeling). We gingen in het begin gelijk op, maar we begonnen wat moeite te krijgen met het scoren van de aanval en de serve. We kregen een wissel, onze vos werd erin gewisseld voor pechvogel Natalia. Hoezo pechvogel? Na een paar punten erin gestaan te hebben verzwikte ze haar enkel, waardoor ze nu haar middenvoetsbeentje heeft gebroken. Als kudde baalden we heel erg voor onze vogel, maar we wisten dat we dit voor haar moesten winnen. Het ging echter nog niet hoe we het wilden. Hierdoor had VollinGo snel een voorsprong van 4 punten gepakt. Onze kikker Saskia werd er ingewisseld voor de marmot. Ze kwam erin en sprong zo hoog als alleen een kikker dat kan en naaide daarmee de handjes van de tegenstander. Naast de kikker kwam ook de bever Sanne Heijting erin voor de giraffe, om zo een dam te bouwen aan het net.

Bovenop deze wisselingen pakte onze hoogvlieger haar belangrijke aanvalspunten en aces weer mee. We begonnen als echte hyena’s samen ons prooi te besluipen. Nadat de bever haar dam had gebouwd, kwam de giraffe weer om te verdedigen. Die volgde het voorbeeld van ons konijn. Daarop volgde een serviceserie van de glibberige aal, waardoor we weer waren aangehaakt. Ondertussen kwamen de big points eraan en werd het erg spannend, maar het spookdiertje was er klaar mee en die besloot dat het tijd was voor een killblock en begon daarna weer met de aanval van achter de servicelijn. De hoogvlieger volgde dit block-voorbeeld van het spookdiertje en de kikker was het hier helemaal mee eens. Geloof je me niet? Vraag het dan maar aan de sprong die ze maakte nadat het block gemaakt werd. Op matchpoint 24-21 volgde de langste rally van de wedstrijd, maar deze wisten we uiteindelijk te winnen door een fout van VollinGo. 

WE HADDEN GEWONNEN! DE HYENA’S HADDEN GEWONNEN EN DE VOORBEREIDING GOEDGEMAAKT EN DAT MET 3-0 IN DE ZEBRA!

Ik denk ondertussen te weten waarom we hyena’s zijn. We lachen veel en praten veel met elkaar. We hebben plezier wat zorgt voor hard gelach en gepraat. Verder zijn we natuurlijk angstaanjagend voor de tegenstander! Maar wat nog wel het belangrijkste is, is dat we onze prooi als een kudde besluipen! Dus wij zijn de hyena’s en we zijn er trots op! We hopen jullie volgende week in Amsterdam te zien tegen Sliedrecht om de dierentuin wee te zien losgaan! 😀

Aaliyah Hansen