Pharmafilter US D1 – VCN: 3 punten blijven in Amsterdam!

26 september 2021

WEDSTRIJDVERSLAG – Het was dan eindelijk zover onze eerste thuiswedstrijd en wat hadden we er allemaal een zin in. Nadat we een tussenstop in Vegas (nee niet echt hoor.. gewoon een hele lekkere oefening ;)) hadden gemaakt en een sjempunt met een bierfiltje was meegepakt, waren we er helemaal klaar voor. DJ-lijstje vol lekkere nummertjes; megaveel publiek. Het was één groot feestje. Precies zoals een eerste thuiswedstrijd hoort te zijn. 

Nadat H1 een megaspannende vijfsetter had gewonnen, mochten wij dan eindelijk aantreden tegen VCN dames 2. Een heerlijke warming-up ging al eerder van start in een heerlijk zaaltje met heerlijke spiegels. En wat ging dat lekker. Danspasjes van Sanne vL (jaja ons juffie) kwamen wederom weer aan te pas. Ook de bokshandschoenen kwamen uit de kast, we kunnen wel zeggen dat er een echte vechtersmentaliteit was.

Toen was het tijd, ietsjes later dan op de planning stond, om naar de zaal te gaan. H1 nog even met volle borst aangemoedigd en naar de overwinning geschreeuwd. De energie zat er in ieder geval goed in. Hierna was het dan eindelijk onze beurt. De DJ’s stonden paraat en wij konden met volle focus aan de bak. De sprintjes zaten er lekker op, Marsch en ik waren als een speer lampjes aan het tikken. Iedereen was helemaal aan, zo ook onze top speakers die ons één voor één voorstelden en ons bij de start al aankondigden als de winnaars van deze wedstrijd (alsof ze een glazen bol hadden).

We begonnen de eerste set lekker, maar ook echt lekker. We hadden specifieke opdrachten meegekregen en deze goed uitgevoerd. Services zaten er lekker op, de een na de andere ace werd gemaakt. POH dat dansje van de ace ging nog wat stroef maar ik denk dat we wel kunnen zeggen dat deze er nu toch wel goed in zit. Alles klopte deze set, lekkere defense van Marsch en ook aanvallend gingen we lekker. Dit was precies hoe we het moesten doen en dat deden we. De eerste set hadden we met 25-14 binnengesleept. HOPPAAA!!

Sanne van leeuwen en Julia Hödl blokkeren
Sanne van leeuwen en Julia Hödl blokkeren (foto Johnspictures.nl)

Vol goede moed op naar set 2. We werden van te voren meteen weer even op scherp gezet door Chris. Want leuk zo’n eerste set winnen maar die scherpte moesten we wel doorzetten nu. Helaas lukte dit niet helemaal. Goede servicedruk van VCN zorgde ervoor dat wij het lastig kregen. Verder vooral ook veel rommelige ballen aan onze kant. Het lukte allemaal net niet. We kwamen op een achterstand. We hebben goed teruggevochten maar konden helaas niet doorzetten. Deze set ging met 26-28 naar VCN. 

Set 3 was dan de set waarin we de koppies weer op scherp moesten zetten en de winst weer binnen moesten slepen. En dat ging lekker. We waren er weer helemaal bij. Goede pass, goede aanval, goede defense en boven alles weer een MEGA goede service! Sophie was ON FIRE. Het publiek was aan, speakers waren aan, ballenrollers gingen ook lekker. Het was onze set, 25-15 gewonnen!!

Op naar de laatste set, ja en dan is toch ook echt dit wedstrijdverslag alweer bijna afgelopen :(. Maar goed het was een set die we weer met volle overtuiging in gingen. En dat was te zien. Marscha haalde alle balletjes van de grond. ZO lekker!! Sophie ramde alle ballen d’r in. BAM! Setjes van Irie gingen ook vet lekker. YEAAHH! Kortom, dit was een topset. 25-15 voor ons en dat betekent dat wij de wedstrijd met 3-1 hebben gewonnen!! WOEHOEE. Drie puntjes blijven bij ons in Amsterdam. 

Jongens wat hebben wij genoten van de sfeer, het publiek, de speakers, de ballenrollers, gewoon weer helemaal als vanouds. Bedankt allemaal!

Volgende week spelen wij om 19.00 uur in Gouda tegen Vollingo waar wij weer een feestje gaan bouwen. We hebben er in ieder geval al weer helemaal zin in en hopen jullie daar te zien 🙂

Ilse Veerman

Foto’s van Johnspictures. De hele fotoreportage vind je op John’s Flickr-pagina.