ITC Groep/AVV Keistad – Pharmafilter US Dames 1

19 september 2021

WEDSTRIJDVERSLAG – Vandaag wil ik graag even de conclusie van dit wedstrijdverslag naar voren halen. WANT WAT EEN LEKKERE VIBE HEEFT DIT TEAM NEERGEZET GISTEREN! 3-0, geen gelul, wat een heerlijke start van het seizoen! Oke, laten we even bij het begin beginnen.

Yesss, we mochten weer. Eindelijk weer tijd voor de start van de competitie, waar we de afgelopen weken zo hard voor hebben getraind. Deze week ook veel nieuwe leuke dingen laten zien met heerlijke omloopjes van de middens, Suus met verfrissende trucjes vanuit de pipe en natuurlijk de danspasjes van juf Sanne, geïllustreerd door niemand anders dan Ilse. Wij waren helemaal klaar voor de eerste wedstrijd. Gisteren mochten we aantreden in de grote Amerena tegen de dames van Keistad. 

De zenuwen en wedstrijdspanning was zeker aanwezig maar die werden door onze Irie mooi verwoord tot ‘ exitement’. In de kleedkamer nog een kleine fout toen Chris begon over iets met laag gaan, blijven en spelen (hoe ging dit gezegde ook alweer Suus?), maar we hadden er zin in! 

In de eerste set werden we meteen op scherp gezet door een strak beginnend Keistad. Serverend wisten ze de druk er meteen op te zetten, we hadden wat moeite met het goede blok en ook de stiekeme prikballetjes liepen we er niet direct uit. Gelukkig wisten we snel te schakelen en vonden we hier allemaal op tijd een antwoord op. Met overtuiging bracht de passlijn de ballen omhoog, het blok werd omzeild en de prikballetjes werden op heerlijke wijze van de grond gedoken. De kleine achterstand werd ingehaald en we liepen gelijk op richting de 25. Wat een spannend einde van de eerste set: setpunt hier, setpunt daar, publiek op het puntje van hun stoel… Maar aangezien ik de eindstand van de wedstrijd aan het begin van dit verslag al heb verklapt, zal ik er niet te lang omheen draaien… Hard gewerkt en zo de eerste set met 25-27 naar ons toegetrokken.

#5 Marscha Sinnema (foto Johnspictures.nl)

De tweede set was minder spannend dan de eerste. De kop was eraf en we trokken ons spelletje gewoon door. Irie trok het spelletje uitstekend uiteen en Soof scoorde wel wat gescoord moest worden. Een prima setje die we met 20-25 wonnen. Tijd voor set 3. Ik moet er persoonlijk nog even aan wennen dat het na 3 sets afgelopen kan zijn, maar dit leek in het begin van de set ook niet vanzelfsprekend het geval te zijn. Door een sterke servicereeks keken we snel tegen een 6-2 achterstand aan, er moest wat anders. Een time-out met een overtuigende speech van Chris werd beloond met een foutservice aan de overkant en we pakten ons spelletje weer goed op. De rommeligheid werd vervangen door overtuiging en zo denderden we door naar de winst van de wedstrijd (22-25).

Eerste teamwinst! (foto Johnspictures.nl)

Wat een euforie, de eerste wedstrijd gewoon met 3-0 winnen en 3 puntjes mee terug naar Amsterdam. Het spel was echt nog niet perfect met wat rommeligheden hier en daar, maar die puntjes op de i komen wel. De sfeer was fantastisch; er werd gejuicht, gezongen en gedanst, zowel binnen als buiten het veld. Iedereen was er voor elkaar. Ging het even mis, dan haalden we onze schouders op en keken we weer verder op het volgende punt. Wat een fantastische vibe zetten wij neer als team en wat voelt elk moment met jullie als een feestje!

Volgende week tijd voor het eerste thuisweekend van het seizoen. Om 20.00 uur spelen wij tegen de dames van VCN in onze eigen Amstelcampus. Zin om daar weer eenzelfde feestje neer te zetten met het leukste publiek van Amsterdam. Wij hebben er in ieder geval weer zin in, we zien jullie volgende week!

Marsha Sinnema

Foto’s van Johnspictures. De hele fotoreportage vind je op John’s Flickr-pagina.