Voorstelrondje Heren 1

10 september 2020

Onze vrouwe Justitia laat zijn sporttas nog even geparkeerd, maar dat is binnenkort omgekeerd. Zijn rechtsgeleerdheid die vanaf jongs af aan waakt, met links is hij een stuk minder welbespraakt. De tijd van Rik zit er aan te komen, dat wikt en weegt hij af zonder inmenging van zijn dromen.

Deze jongen valt niet op zijn mond en beweegt zich over de grond. Een amfibie en modderkruiper, is twee keer hetzelfde, maar toch nog geen zeezuiper. Als een boer die zijn akker klaarmaakt om te kunnen zaaien, ploegt Lowie (ofwel Kas) voort, maar zal zijn kop niet boven het veld uit laten maaien.

De jeugdigheid van een reeruggetje wild, slaat hij in enthousiasme soms op tilt. Het gogme van een oude kraai, en opvallende kleuren van een Vlaamse Gaai. De vaarroute en eindhaven zijn bepaald, Arjen hoopt dat hij met ons de overkant haalt.

‘Zou Job zomaar de zoon van Bas Diepeveen kunnen zijn’, vroeg Jaap zich af in het geheim. Broekje opgestroopt, is wat zijn vier quadriceps verkoopt. Sportief genoeg houdt hij van winnen, en bij Jaap in de leer voor Nederlandse zinnen.

De bruid nog niet gevonden, blokkerend onomwonden. Via huizen naar planologie is Kasper nu Fred, geen België maar in Uilenstede stagneert hij in zijn bed. Jeugdig beginnend aan een nieuw team, gaat zijn potentieel al snel mainstream.

Zonder een felle tante als deze meerkoet is, vingen wij lang niet zoveel vette vis. Tunnelvisie van louter heerschappen, ondervangen wij door met Lisa aan te pappen. Het vernuft en schoonheid die zij ons toebedeeld, is niet perfect, maar het heeft niet veel gescheeld.

De spichtige eekhoorn sprint door het veld, dan kijkt hij hier dan daar voor hij een beukennootje pelt. Verdeelt daarna wat hij uit zijn handen werpt, een blik; een staffel; of tweeslag die John’s lens verscherpt. De passers laten Olaf lopen, toch is zijn blokkering nimmer open.

Vanwaar deze vedette zijn geuzennaam schuwt, u bent vast (net als ik) erg benieuwd. Hij is meer dan alleen verkeersregelaar, maar maakt hij dit jaar zijn talent eindelijk waar? Casper bedrijft naast zijn hobby middenman, in het leven ontspannen en werken kan.

De oude wijze man die voor een nestor door kan. Hidde sluipt op zijn tenen, danspasjes die met een gruwelijke beat verdwenen. Eerwaardige groepsoudste, met grijns grapt hij het zoutste. Service biedt hij hard en raak, een podium is in de maak.

Met inkt versierd in opper en leder, zalft en spreekt via huid licht als veder. De kachel verwarmt en brandt, want de wil is niet snel verzand. Verder valt er geen heimelijke metafoor met Tijmens linker oor te rijmen.

Op de fiets waant hij zich op de Duitse autobahn, van links naar rechts bij het net is gewoon gaan. Zal zijn skelet hem het hele jaar steunen? Of zal Hidde hem soepelheid bij moeten beunen? Het kopstuk van de hele bende heikneuters, leest hij dit wel? of liever iets van internationale nieuwsdienst Reuters?

Een treurwilg langs een sloot, Midas’ passbereik is breed en groot. Zwemmend als een kikkertje, eet hij soms na de wedstrijd met een prikkertje. Utrechtse zonsopgang gloort van hoop, staat hij als hoofdaanvaller op de passer/loop.

Geen handkusjes meer voor Bram in het kort, volleyballen is toch geen contactsport. De enige die US heren 1 nooit zoende, krijgt vanzelfsprekend een ruime voldoende.​

Met Juniorrit in de maak, deelt hij straks alweer een taak. Stabiliserende rust huist er in zijn blik, met Amsterdam in zijn mik heeft hij met ons veel schik. Kind van het spel van rallypoint, zijn wij blij dat hij ons heeft gejoind. Met koffie of met thee, het gaat van lieverlee.

Johan heeft niet veel om het lijf en krijgt een welverdiende vijf.

Een barkruk aan de wandel houdt rekening met virus’ handel. Met of zonder zwakke plek, is Jelmer welkom bij ons (met z’n bek). Je hebt van nada ineens een vlag, net als genezing van een stag.

Tot slot verbonden aan ons ooievaarsnest, ons primeur drietal is een test. Zeer capabel als een sjaal, past hij bij iedereen in het verhaal. Engelse film ‘From dusk till dawn’, bij ons geen schaap want hij heet Shaun.