US All-time-dream-team

20 februari 2020

Lijstjes zijn bedoeld voor ‘overzicht’ en voor discussie. Vandaar een samenstelling van het team met de beste volleybalmannen die ooit bij US hebben gespeeld. Aanvullingen in de tekst mogen natuurlijk worden doorgegeven. Er is ruimte voor spelers die er op dit moment niet in staan. Graag doorgeven wat de onderbouwing is: waarom hoort juist die speler in het All-time-dream-team te staan.

Stuur op- of aanmerkingen naar dreamteam@usvolleybal.nl

US Heren Volleybal Dream Team:

SV: Geert Uffen en Bert Pollen

Dia: Dirk de Bruijn en Rodriguo Parra ‘Tiffany’ Abreu

P/L: Lennart Huijberts, Martin Dijkhuis en Geert Molenaar

Mid: Ursul de Geer, Mark de Waard en Bert Aalbers

Lib: Kelvin Covalo

Geert Uffen Het natuurtalent. Een verrukkelijke volleyballer. Hij speelde op blote voeten. Bij een interland tegen Bulgarije konden de Bulgaren hun ogen niet geloven bij het zien van de ‘blote voetjes’.

Bert Pollen De drager. Geniale spelverdeler met een ongeëvenaarde techniek. Hij ging namelijk nooit, maar dan ook nooit, door de knieën. Bij een lage bal gaf hij alsnog staand de set up. Van onder zijn buik kon hij de bal achterloos 6 meter achterover gooien. De bal werd daardoor gedragen, maar scheidsrechters floten hem nauwelijks af. Misschien was dit, omdat hij de bouw van een gewichtheffer/worstelaar had.

Dirk de Bruijn De bazooka. Hij speelde op midden en op diagonaal waar hij zijn snoeiharde klap liet gelden. Evenals zijn snoeiharde mentaliteit. Snoeihard en goed. Verder was hij zo goed omdat hij nooit twijfelde in zijn spel. Niet denken, maar doen. Met zijn zelfvertrouwen liet hij het volleybal bruisen en knetteren.

Rodriguo Para ‘Tiffany’ Abreu De afleider. Braziliaan die aanvallend zeer flexibel was. Hoe snel de set up ook was, Para scoorde hem wel. Para heeft zich laten ombouwen en heet nu Tiffany. Dat ging ook erg snel. Zij komt voor de nationale vrouwenploeg van Brazilië uit.

Lennart Huijberts De passer. Hij was één van de, of misschien wel dé beste passer van US. Daarnaast scoorde hij het balletje rechtdoor altijd via het blok uit. Zeer fanatiek, hij heeft wel eens een handdoek kapot gescheurd tijdens de wedstrijd. En dat was niet voor de lol.

Martin Dijkhuis De verbinder. Een brede glimlach in het veld en zeer positief fanatiek. Een echte teamspeler. Als hij niet goed in de wedstrijd zat zakte het team ook terug. Zijn luide stem galmt nog door op de oude locatie van de Wibauthal.

Geert Molenaar De ervaring. Loste alle ballen op. Bij hem kon je hem altijd kwijt. Hij was tot ver in de 40 onvermoeibaar. Inspireerde door allerlei sterke verhalen over ooit gespeelde roemruchte seizoenen.

Ursul de Geer De duizendpoot. Een interview met Boris Jeltsin, een tv-programma en daardoor een landelijk bekende oud-volleyballer van US. Hij trainde zijn linkerarm nadat hij rechts geblesseerd raakte.

Mark de Waard De sloper. Een goedlachse verschijning maar killer op het midden. Met 2.05 en apenarmen pakte hij de bal huizenhoog. Hij heeft het gepresteerd om in één seizoen 5 duimen van tegenstanders finaal kapot te slaan. Soms waren teamgenoten op training ook de klos.

Bert Aalbers De blokker. Van hem is bekend dat hij vaak kill blocks had. Dat is niet zo bijzonder, zou je zeggen. Maar zijn kill blocks waren ‘zonder te springen’. Hij was misschien wel de langste US-er ooit. Handen als kolenschoppen? Nee, eerder handen als de Oosterscheldekering. Zo bang als de tegenstander hiervoor was, zo zachtaardig en kunstzinnig was hij zelf. Verder was hij zeer wijs en gemoedelijk als coach.

Kelvin Covalo De jonge hond. Heeft in korte tijd veel indruk gemaakt als verdedigende libero. Snel voetenwerk. Sprong ooit bij een teamweekend als buikschuiver over 10 tafels op een rij.