Gemini-Kangeroeps H1 – US H1

12 februari 2020

Soms gebeuren er dingen die zich maar zelden voordoen. Momenten waarvan je achteraf zegt: ‘Dat heeft de wereld veranderd’. Voorbeelden als de uitvinding van het vuur, de boekdrukkunst, het internet en de baarkruk. Echter wat er afgelopen zaterdag in de Vliethorst gebeurde…

Wat was er dan aan de hand, zul je je afvragen, tijdens de wedstrijd van US tegen Gemini? Ja, er werd net als normaal uitzinnig gezongen vanaf de kant. Ja, dit waren Jelmer (nog geblesseerd), Joris (organiseert Hajraa dit jaar), Gertjan (terug van een poolexpeditie), Jesper (ruimt alles netjes op) en Raphaël (altijd in voor een paar ballen serveren). Jorrit had er vertrouwen in. Dit gaf hij ook aan één specifieke speler door hem op een andere positie te zetten. Dit is de kern, maar eerst over de rest van de wedstrijd. Ja, de wedstrijd ontrolde zich als elke andere. Ja, Olaf en Jaap scoorden een x aantal mooie ballen. Ja, Casper blokkeerde net als Jaap de aanvallers van de tegenstander. Ja, Midas passte bal na bal en Remmert serveert altijd wel een handjevol aces. Ja, Bram krabde verveeld aan zijn anus voor hij de tegenstander en arbiters een handje gaf. Ja, het ging als elke andere wedstrijd. Maar toen werd het anders… Wanneer om precies te zijn? Nu, om precies te zijn.

Als vlaggendrager ging hij voorop in de verdediging. Onze jongen. Pot – ver – dorie. Zeg ik jongen? Het was, het was, het was… WOW! For – mi – dabel. Dat voetenwerk, die gretigheid, wat een geweldenaar. Wat vreselijk heerlijk. De snelle pasjes zijn als de eindroffel in de film Whiplash. De snelheid en precisie zijn niet te bevatten. Padam, tadam, padam, tadam… Dit was het onstuimige weekeinde waar Peter Kuipers Munnike al een week op zat te hameren! Zoef! Van links naar rechts. Code oranje trok over Nederland en begon in Voorschoten. We moeten natuurlijk niet overdrijven, maar het hele veld was van hem.  Kat in het bakkie! Geen wonder dat we via 19-23 de eerste set met 23-25 wonnen. En niet dat er dan na de eerste set wat scherpte wegvalt. Nee hoor. Want daar was hij weer. Oscar na Oscar sleepte hij binnen en ook set twee en drie. De ballen die hij in de verdediging van de vloer haalde… Niet meer normaal. Maar echt. Het ging gewoon hartstikke goed. Daar was iedereen het over eens. Set twee wonnen we dikker (18-25). In set drie werd Gemini platgewalst. 

Je hebt natuurlijk een basis nodig. Je moet als serveerder uit kunnen gaan van je verdediging, net als blokkeerders en aanvallers in de rally. En dat brengt ons weer bij die heerlijke vent. Vertrouwen van de blokkering en serveerders werd beloond. Onze libero verdedigde er lustig op los. De derde set (en wedstrijdwinst) stond met 12-25 op het telbordje. De laatste set kon dus worden verloren (25-22). Ach ja. Wissels met Jesper en Johan betaalden zich niet uit. Desondanks: 1-3 winst! Dankzij ons team, en libero. De naam van onze libero: Kelvin Covalo. Het klinkt zelfs mooi als je het hardop uitspreekt: onze libero, Kelvin Covalo. Van de zijkant zag het eruit als een man die zijn leven lang verdwaald is, en dan eindelijk thuiskomt. Eind goed, al goed. Het was een genot om de ontspanning van zijn goddelijke lichaam van dichtbij mee te maken. Bij binnenkomst in de kantine klapte en joelde zelfs de tegenstander mee voor libero Kelvin. Dan heb je echt iets goeds gedaan. Muziek van Tina Turner (Simply the Best) maakte het helemaal af.

Kelvin, ik meen het, je speelde een goede wedstrijd en hielp daarmee het team voor een heel groot deel aan de overwinning. Bedankt!

De coach Jorrit vond Kelvin op libero ‘Gezwind en jachtig’. Zie hier een paar korte acties die Kelvin doet in de wedstrijd: 

Teamgenoten waren stuk voor stuk positief over Kelvin als libero.

Gertjan: ‘Weer een puzzelstukje valt bij US H1.’

Remmert dacht aan een liedje:

 ‘It’s the eye of the tiger, it’s the thrill of the fight

Risin’ up to the challenge of our rival

And the last known survivor stalks his prey in the night

And he’s watchin’ US all with the eye of the tiger’

Johan keek met open mond, is in blijde verwachting van wat er komen zal: het bevalt hem wel. Toch voelt hij zelf geen druk.

Raphaël: ‘Fastest libero in the tournament. Quick legs.’

Casper: ‘Wonderbaarlijk.’

Jesper en Jaap reageren beiden met applaus. Jesper met twee handjes en Jaap met een uitroepteken.

Olaf: ‘Subliem.’

Jelmer: ‘Dat had ie eerder moeten doen.’

Joris: ‘Fenomenaal, El Salvador.’

Midas: ‘Staande ovatie, voor herhaling vatbaar, man van de wedstrijd, stofzuiger, 0.0 bier.’

En als Lisa denkt aan ‘Kelvin als libero’, dan is haar reactie: ‘Silent disco!’

Oud TC-contactpersoon H1 en D1-speelster Brecht reageerde: ‘(get) up & go.’

Via social media zijn er verschillende berichten binnengekomen. De reacties lopen iets meer uiteen. Zo zegt een libero (Tommie) van een ander team over Kelvin als libero: ‘Goede combi’. Toch reageert de huisfotograaf John anders: ‘Een vreemde combinatie’. Collega’s van mijn werk reageren dat je altijd moet kijken of mensen verborgen talenten hebben. Een ander zei: ‘Waar ben jij mee bezig?’ Flexibele schil en invallibero Tijmen zegt: ‘beter dan Onana hoop ik.’ En een oud-succescoach van heren 1 (Christophe) zegt: ‘Filosofische onzin praatjes’. Maar oud-teamgenoot (Robbert) reageert: ‘Al het goede komt van H3’. En dan denk je dat je gekke reacties hebt gehad. Krijg je de reacties van andere oud-teamgenoten. Remco: ‘Kelvin? Wie is Kelvin?’ Dennis: ‘Mogen libero’s aanvallen?’ Hidde: ‘Je bedoelt Dennis?’ Bas reageerde in het Engels op mijn Nederlands met: ‘The best thing since sliced bread.’ Guillaume’s reactie is geïnteresseerd: ‘Injured?’ No, I said. (nee, zei ik). He played libero (hij speelde libero). Very well (heel wel). Guillaume: “But why him as libero (smile)? Rotating the libero?” Echter Adam vindt het een ‘Gouden vondst’. En tegenstander van Spaarestad Tom: ‘Nood breekt wet’. Bij Spaarnestad kunnen ze het weten, zegmaar. Daarna reageert de beste passer die er bij US heeft rondgelopen (Lennart) op de vraag wat er als eerste in hem opkomt bij de combinatie Kelvin en libero en zegt hij: ‘Gertjan Muis’. Oud US libero Taco stuurde een filmpje door waar we Kelvin zo in zien spelen:

Kelvin reageerde zelf bescheiden: ‘Kan beter’. En dit geeft nog maar eens aan dat hij nog beter kan, nog beter wil en nog steeds honger heeft. Het klinkt als een man die nog iets te bewijzen heeft als libero. Op complimenten reageerde hij dus zelfs defensief; dat verdedigen zit er helemaal in! Op naar volgende week!