US H1 – Cito H1

4 februari 2020

Heej hoi! Wat fijn dat je er bent. Jij ook ja, jij ook. En jij. Hey! Ben jij er ook? Leuk zeg, we zijn weer met z’n allen. High five! High five! En nog een high five. Iedereen heeft een broekje nodig. Al die lachende gezichten, van al die lachende jongens, met een broekje. Iedereen heeft een passend mooi broekje. De gewone kleren gaan uit. Tot er alleen nog jongens in onderbroekjes over zijn. En dan schuift iedereen een volleybalbroekje over de voeten. Iedereen pakt z’n broekje. Links een hand net zo stevig als rechts. Lachend gaat het broekje over de kuiten omhoog. Heerlijk. Steeds hoger. Iedereen trekt zijn broekje lachend aan. Langs de knieholten en via de hamstrings glijdt het broekje over de bips. Het elastiek trekt zich strak om de heupen. Alle broekjes zitten als gegoten. Toe maar. En van niks, verandert het tafereel naar een groep jongens in hun tenue. En lachend staan ze klaar. Niet iedereen is even fit. Maar wat maakt het ook uit…

De tegenstander lijkt er ook zin in te hebben. En de scheidsrechters keuvelen lachend met de coaches en telsters. De bal wordt op den duur erbij gepakt. En nog een bal. Tweetallen met ballen spelen vrolijke boogjes naar elkaar over. Vervolgens heeft bijna iedereen zijn eigen bal. En staan er twee rijtjes klaar. Het lijkt steeds meer een echte wedstrijd te worden. Speel maar. Toe maar. Met elkaar ja. Speel lekker met de bal. Speel hem naar elkaar. Beweeg lekker in vrijheid door het veld. Toe maar. Daar gaat ie. Ja heel goed. Wat een fijne vent. Goed zo, kijk maar naar die verbeelding. Wat mooi doet hij dat. Heel goed ja. Zo ja. Toe maar jongen. Kijk, daar speelt hij de bal. Mooi ja, heel goed. Kijk maar hoe de bal verder gaat. Volleyballen is zo lekker. De bal wordt steeds ingebracht door iemand die er écht zin in heeft. Van achter de lijn en ondeugend spiedend. Kijken op wie hij de bal serveert. Ons team deed dit heel goed. Voor veel punten hoefden we weinig te doen. De eerste set was snel afgelopen.

Verbaasd lachend stonden we na de 25-13 winst alweer aan de andere kant. Klaar en vol met energie. En lachend naar elkaar kijkend. Altijd maar lachen. Wie doet ons wat? We hebben al een set plezier gehad. Niks meer aan doen. Uitspelen die wedstrijd. Wat een fijne start. De tegenstander zette er een mannetje bij. Wat een stiekemerds, hahaha, je mag met maximaal zes spelers in het veld. Maar kijk maar eens naar de foto boven het verslag! Wat een bak! Ha ha ha. We hebben het de hele set niet doorgehad. Het stond 1-1 door deze verloren set (22-25).

Ons andere shirtje had lekker veel te doen. Hij kon zich daarom goed in de wedstrijd spelen. Onze verdeler deelde tijdens de wedstrijd prima. Ook na de wedstrijd tijdens het potje ‘Geesten’ deelde hij. Het meeste voor de anderen, maar soms ook voor hemzelf. Lachend maakte hij veel punten. En we stonden zomaar weer met 2-1 voor (via 25-22). Heerlijk. Toe maar, kom maar op met die vierde set!

En toen… Ach ja. Dat liep iets anders. Maar we maken er gewoon een leerzame set van. Het is toch ‘onze wedstrijd’.  Dus we kunnen er van maken wat we maar willen. Lekker hoor. En daar stonden we weer. Na de verloren vierde set (15-25):  ‘Leermomentje!’ Hahaha. De jongens hadden er nog steeds zin in. We doen gewoon lekker wat we zelf willen. De teams na ons moesten maar even wachten. Op onze laatste set dus. We raapten onze energie bijeen. Iets extra’s. Onze relativering lieten we even voor wat het was. Het was ons feestje. 2-2 en de beslissing in de laatste set zou gaan vallen. En ja hoor. Daar viel ze. 14-13 en de bal viel voor de lijn. Iedereen van ons was opgetogen met deze winst. De arbiter zag het anders, besloot anders en floot anders. En daar stond hij ineens in ons veld. De hele set hadden we hem niet gezien. Maar daar was ie hoor. Uit het niks was daar: ‘de relativering’. Het was maar een spelletje. En we verloren met 14-16. Maar we hadden het naar onze zin gehad. Mensen vermaakt. Het was een fijne pot. We hebben lol gehad. Gelachen. Gespeeld. Gevolleybald.

Kijk voor de foto’s bij John Pictures