Pharmafilter US verliest van Orion

9 december 2019

Afgelopen weekend stond Orion op het programma. Vol goede moed en na een goede trainingsweek begonnen we aan de wedstrijd. We waren er op gebrand wat goed te maken na de teleurstellende wedstrijd tegen Donitas van vorige week. Er waren wat wijzigingen in de selectie. We misten Taylor en Annelie, die beiden in Australie zijn, en daardoor deden Kelly en Kelly (Kees) van dames 2 mee en Lisan, speelster van dames 1 van vorig seizoen. Daarnaast was Lisa weer fit genoeg om te spelen.

In de eerste set begon Christophe met de volgende zeven: Irie, Sanne H, Lana, Sanne v W, Sophie, Fiona en Annelin op de libero positie. We begonnen wat afwachtend waardoor we op een gegeven moment onder druk kwamen te staan. Deze set ging dan ook verloren met 17-25.

De tweede set domineerden wij. Het tij leek helemaal gekeerd te zijn en Orion was het even kwijt. Maar bij 18-9 op het telbord raakten wij het vertrouwen kwijt en kantelde de set. Door de servicedruk van Orion kwamen we passend in de problemen en raakten we de grip op de wedstrijd kwijt. Ook de vele servicefouten aan eigen kant maakten het er niet makkelijker op. Uiteindelijk kwam Orion hierdoor langszij en werden de laatste paar punten van de tweede set erg spannend. Orion trok uiteindelijk aan het langste eind en met 21-25 wonnen zij ook deze set.

In de derde set konden we ons helaas niet herpakken. Er werd veel gewisseld om nieuwe energie in het veld te krijgen maar het was niet genoeg om het niveau van het begin van de tweede set terug te krijgen. 15-25 was de uitslag van de derde set.

Door een te hoge fouten last aan eigen kant hebben we Orion veel punten cadeau gegeven. Daardoor werd het erg lastig om deze wedstrijd te winnen. Deze week gaan we weer hard trainen om voor de laatste wedstrijd voor de winterstop een goed resultaat te halen. We spelen in onze eigen hal tegen Dros-Alterno d2 en willen het jaar met een positief gevoel afsluiten. We kunnen jullie steun enorm goed gebruiken dus het zou leuk zijn als allemaal voor de laatste keer in 2019 naar de Amstelcampus komen om ons naar de overwinning te juichen.