PDK Huizen Dames 1 – Pharmafilter US Dames 1

13 november 2019

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De meiden en staf van US dames 1 reisden af naar Huizen om de strijd aan te gaan tegen Prima Donna Kaas Huizen, een ploeg die 11e in de competitie staat maar die het andere ploegen bij hen thuis altijd lastig weet te maken.

Goede wedstrijdzin

Het team van US had zich goed voorbereid, er was goede wedstrijdzin en de uiterlijke verschijning was uitmuntend, gezien het feit dat fotograaf John van Geenen na zijn vakantie weer van de partij was om deze strijd vast te gaan leggen.

Na een aantal bemoedigende woorden van coach Christophe George in de kleedkamer, werd de eerste set sterk begonnen. Er werd veel geblokkeerd, gescoord en gejuicht. Echter kwam US dames 1 passend onder druk en kon dit helaas niet omzetten. De eerste set ging naar PDK met 25-19.

Grote achterstand

De tweede set begon US onzeker, maakte veel fouten, weinig punten en er ontstond een grote achterstand. Toch lukte het om de vibe te herpakken en US vocht zich terug in de wedstrijd. Na goed te zijn teruggekomen, ging de tweede set helaas toch met 25-21 naar PDK.

Onsportief gedrag

In de derde set werd het spannend, er werd aan beide kanten hard gevochten. Punten werden gemaakt en verloren. Het publiek van PDK kon maar moeilijk met de spanning omgaan en probeerde een steentje bij te dragen door vervelende persoonlijke opmerkingen richting speelsters van US te maken. Echter lieten de meiden zich niet afleiden door dit onsportieve gedrag en wonnen de set met 23-25.

Het publiek was stil…

De vierde set werd overtuigend gespeeld door US, er werd veel gezongen en plezier gemaakt, goed geserveerd en werden mooie ballen gescoord. US sleepte de set binnen met 19-25. Nu was het aan ons om dit door te zetten!

De vijfde set werd er aan beide kanten hard gevochten. De ijzersterke servicebeurt van Lana Lijkendijk zorgde voor een 11-13 voorsprong, maar het bleef nog even spannend… 12-13, 12-14… toen plots een onverwachte kleine pass-misser van onze libero, maar uiteindelijk werd de vijfde set door US netjes afgemaakt met 13-15. Duidelijk was dat US de betere ploeg was. De meiden en staf waren trots, het PDK publiek was stil…