Sudosa-Desto D1 tegen Pharmafilter US D1

21 oktober 2019

Afgelopen zaterdag stond voor ons alweer de vijfde competitiewedstrijd op het programma. Daarvoor mochten wij afreizen naar het mooie, maar vooral verre, Assen. In een mooie nieuwe sporthal met een geweldige ambiance werd om 19.45 uur de eerste bal van de wedstrijd geserveerd.
Christophe stuurde de volgende zeven het veld in: Irie, Sanne H, Sanne v W, Lana, Lavinia, Fiona en Annelin.

Sterk begin

We begonnen de eerste set sterk met goede services en rake klappen van onze Sanne’s. Maar na een serveserie tegen konden we helaas niet meer terugkomen en na een foutserve van onze kant eindigde de eerste set in een 25-20 winst voor Sudosa.

Het lukte ons helaas niet om het tij te keren in de tweede set. Veel slordigheden, te weinig felheid en oplossingsgerichtheid zorgde ervoor dat we in deze set alleen maar verder weg zakten. De dames van Sudosa hadden ons volledig in de tang met rake klappen aan de buitenkant en veel druk op onze passlijn. Deze set ging veel sneller voorbij dan we lief hadden en met een setstand van 25-13 stond het 2-0 voor de thuisspelende ploeg. 

Nieuwe energie in de derde set

Aan het einde van de tweede set bracht Christophe Sophie en Annelie in het veld wat zorgde voor een nieuwe energie. Daardoor was de start van de derde set compleet anders dan de tweede set. Met name Sophie was ‘on fire’. Elke bal die Sophie speelde resulteerde in succes. Elk punt werd vol gevierd en met name aan het net werden er betere keuzes gemaakt. Door harde klappen af te wisselen met geplaatste balletjes brachten we nu de verdediging van Sudosa in problemen. Hierdoor domineerden wij de 3e set en wisten deze dan ook met 25-18 te winnen.
De spanning was terug in de wedstrijd op naar set 4!

Toeters en trommels

Onder luid kabaal van toeters en trommels vanaf de tribune lukte het ons om het niveau van de derde set door te trekken. Ook in deze set had Sophie een hoofdrol te pakken met veel strakke passjes en rake en bekeken balletjes aan het net. Het beeld van de tweede set leek zich volledig te herhalen maar nu in ons voordeel. Met een setstand van 25-13 wisten we de stand in de wedstrijd terug te brengen naar 2-2. Gezien de eerste twee sets was dit al een hele prestatie!

Echte strijd

Maar we waren niet voor niets dat hele eind naar Assen gereden dus vastberaden om 2 punten te pakken liepen we het veld in klaar voor de vijfde set. Sudosa dacht hier natuurlijk anders over en ook de supporters op de tribune gingen vol achter hun club staan. Het was een echte strijd en de punten gingen over en weer. Sudosa bleek uiteindelijk de langste adem te hebben en trok de set, en daarmee de wedstrijd, na zich toe met een eindstand van 15-11. 

Teleurgesteld én tevreden

De teleurstelling van het verlies en de teamprestatie en omslag in de derde en vierde set zorgde voor mixed feelings aan onze kant. Gezien de eerste twee sets mogen we zeker tevreden zijn met het punt wat we mee terug konden nemen naar Amsterdam.

Zaterdag: bekercompetitie

Komende zaterdag maakt de competitie even plaats voor de bekercompetitie. Dé competitie waarin alles mogelijk is en winnen nooit een vanzelfsprekendheid! Aanstaande zaterdag spelen wij om 13.15 uur tegen Capelle en om 15.15 uur tegen Wik. Aan het einde van deze dag zal het duidelijk zijn of het gelukt is om ons te plaatsen voor de volgende ronde in de beker. Uiteraard kunnen we alle support gebruiken, dus graag tot in Capelle!!