Derde winst op rij voor Pharmafilter US Dames 1

17 oktober 2019

Afgelopen zaterdag speelden we alweer onze vierde wedstrijd tegen Sliedrecht Dames 2. Hoewel we dit jaar een wat mindere start hadden met onze eerste wedstrijd tegen VCN gingen de afgelopen twee wedstrijden daarentegen heel erg goed. Deze wedstrijd konden we echt laten zien wat we waard waren, omdat we ons konden meten met een team dat evenveel punten had als wij. 

Ons doel voor vandaag was om onze winstreeks voort te zetten en drie wedstrijden op rij te winnen.

Fantastische sfeer

Het is heerlijk om bij US thuis te spelen; de volle tribunes, trouwe supporters en de spetterende muziek zorgden bij het inspelen al voor een fantastische sfeer in de zaal. Toen was het zover, de wedstrijd mocht beginnen. Uit de speaker luidden de namen van het beginnende team: Annelie Suurmeijer, Sanne van Werkhoven, Sanne Heijting, Lisa ‘’Luni’’, Irie Timmer, Fiona van Diepen en last but not least Lana Lijkendijk.

Verrassende opstelling

Deze wedstrijd begon Christophe met een heel andere opstelling dan Sliedrecht had verwacht, waardoor ze in de eerste set erg verrast bleken te zijn. Zo konden wij vroeg in de wedstrijd op een voorsprong komen. Met wat lekkere passjes van Annie en wat strakke serviceseries hadden we de eerste twee sets al snel te pakken. De set-ups vlogen heerlijk uit Irie haar handjes waardoor Fion en Heijt maar niet konden stoppen met scoren. De derde set begonnen we minder goed en daar maakte Sliedrecht slim gebruik van. Sophie en Anneke werden er nog een paar punten ingewisseld om het team te versterken, maar de achterstand was helaas te groot. Zo kregen zij de derde en vierde set te pakken. Dit konden wij natuurlijk niet laten gebeuren.

Spannende vijfde set

Na een peptalk van Seb en heel wat energie van Stokkie gingen we vurig de vijfde set in. Deze moesten en zouden we pakken. Het bleef nog veel te spannend tot we op een score van 13 – 13 uitkwamen. Lana was er helemaal klaar mee, ze pakte het grootste kill-block van de wedstrijd, 14-13 voor US. Toen was Sananas aan de beurt, ze verdedigde een keiharde bal waarna de andere Sanne (Heijt) hem er direct intimmerde. Het was ons gelukt, we hadden de 5e set pakken, we hadden de wedstrijd gewonnen.

De vooraf gekochte Snickers van de meiden konden zo nog even worden bewaard.