Pharmafilter US Dames 1: De eerste winst van het seizoen is een feit!

1 oktober 2019

Zaterdag was het dan zo ver, onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De wedstrijd tegen Vocasa uit Nijmegen stond op het programma. Na de wedstrijd van vorige week waren we op scherp gezet. Gezonde zenuwen waren aanwezig en iedereen was extra gemotiveerd om te vlammen voor ons eigen publiek!

Brick House

De eerste set begon Chris met de volgende meiden: Natalia, Sanne H, Taylor, Lana, Fiona, Sophie en als libero Annelin. We gingen lekker van start. We serveerden met druk en er werden mooie punten gemaakt. Al snel hadden we een kleine voorsprong opgebouwd. Anneke en Irie werden er nog voor een dubbele wissel ingebracht. Tijdens deze dubbele wissel maakte Anneke het mooiste blockpunt van de wedstrijd, een keiharde “BRICK HOUSE”. Meghan, die met D2 al 3-2 had gewonnen, werd er ook nog ingebracht voor de serve. Helaas mochten deze wissels niet baten en maakten we boven de 20 te veel eigen fouten. De eerste set ging met 25-27 nipt naar Vocasa.

Publiek belonen

In de tweede set bleven dezelfde 7 staan. Wederom stonden we goed te spelen, pakten we een kleine voorsprong en zat de sfeer er goed in. Vanaf de kant werden vele liedjes gezongen en de tribune begon ook steeds meer mee te juichen en te zingen. Lisa werd er voor Sophie in gebracht. Hopelijk konden we met wat nieuwe energie deze set wel pakken. Ook werden Meghan en Sanne vW nog weer even ingebracht om een moeilijke serve af te leveren. Helaas grepen we deze set ook net weer mis. De set ging met 23-25 naar Vocasa.
Onze vechtlust was nog niet op. We waren twee keer al zo dichtbij geweest, dat we onszelf dolgraag voor eigen publiek ook echt wilden belonen. Deze set werd gestart met Sanne vW voor Taylor en Lisa voor Sophie. Het werd weer een spannende set. Meghan werd er door Chris weer even ingebracht om haar moeilijke serve in te brengen. Deze set hielden we de voorsprong gelukkig vast, al was het er niet minder spannend om. Aan de kant was het afzien van de spanning. Maar gelukkig konden we uiteindelijk hard juichen, de eerste set van het seizoen was binnen!! Met 25-23 ging deze set naar ons.

Een feestje!

In de vierde set waren we helemaal los. Ons spel werd beter en beter. Dezelfde 7 als de vorige set bleven staan. Alle ballen werden van de grond gehaald. Er werden nog meer liedjes gezongen. Het publiek, vooral een aantal mannen van ons trainingsteam H5, gingen nog meer aanmoedigen. Het was een feestje! Deze set haalden we met een mooie stand binnen. Met 25-13 ging deze set naar ons. Nu was dan ook het eerste punt van het seizoen binnen! Het stond nu 2-2 in sets, een vijfde set stond op ons te wachten.

De vijfde set werd weer gestart met dezelfde 7 als de vorige set. We waren zo dichtbij de eerste winst van dit seizoen, dat we die ook niet meer uit onze handen wilden laten glippen. We bleven goed spelen, pakten veel blockjes en uiteindelijk ook de set!! Wat waren we ontzettend blij, de eerste winst van het seizoen was gewoon een feit!!

Een dikke vette shout out naar onze twee Sanne’s! Sanne van Werkhoven mocht deze wedstrijd voor het eerst sinds 4 maanden revalidatie weer spelen en Sanne Heijting was toch echt wel “Women of the Match” met al haar harde aanvallen!

Aanstaande zaterdag spelen we in het Omnisport om 16.30 uur tegen Dynamo Apeldoorn. Hier gaan we weer hard strijden om de punten mee terug naar Amsterdam te kunnen nemen! Tot zaterdag!

Voor meer toffe foto’s van JohnsPictures.nl kijk hier!