Spelregelwijzigingen 2019-2020

24 september 2019

Sta jij binnenkort weer op de bok, in het veld of überhaupt ingeschreven bij een volleybalvereniging? Dan hebben we weer wat leesvoer voor je! Er zijn nieuwe spelregels van kracht die zowel binnen als buiten het veld van belang zijn. Een overzicht van alle regels, inclusief een lijst van alle veranderingen, vind je hier op de site van de Nevobo.

De belangrijkste wijzigingen op een rijtje:

  • Voor alle teams in de promotieklasse, 3e divisie en dames 2e divisie moet de vereniging een regioscheidsrechter leveren. Bij een tekort moet dit door de vereniging zelf ingevuld worden.
  • Bij het serverende team mogen de voor- en achterspelers al op de goede plaats gaan staan (voorspelers moeten nog wel voor hun relatieve achterspeler blijven) en moeten daarmee genoeg afstand houden; schermen zou dus niet meer voor mogen komen.
  • De bovenhandse set mag binnen een actie 2x geraakt worden als de bal aan de eigen kant blijft. Een slechte set zal dus nog weinig afgefloten worden.

 

Voor simpele uitleg van de regels, om te oefenen met spelregels en om je spelregelbewijs te halen (sowieso handig, maar ook nodig om te mogen fluiten!), ga je naar https://www.volleybalmasterz.nl/.

Succes!

Foto via johnspictures.nl