Dames 1 en de SJEM der wijzen

20 september 2019

De dames van US DS1 hebben 5 weken lang gewerkt om het beste te laten zien in de competitie. De dames zijn afgereisd naar alle hoeken van Nederland. Er zijn managers gezocht en aangenomen. We hebben een fysiotherapeut/personal trainer in de armen mogen sluiten en er zijn verschrikkelijk ingewikkelde statistieken bijgehouden. Het heeft de dames aan niets mogen ontbreken.

Het eerste weekend is meteen goed benut door oefentoernooien tegen de directe concurrenten te spelen. Waar het in het begin nog wennen was voor het team met maar liefst 11 nieuwe speelsters, werd hier al de basis gelegd voor een spannend seizoen. Want de eerste SJEM-punten werden hier al gemaakt door Lisa en Lana. Voor wie het is ontgaan, een SJEM is een bal die door het gezicht verdedigd wordt, met meestal niet het beste resultaat. Het SJEM-klassement is dus waar het dit seizoen echt om draait. Want wie o wie wordt de SJEM-koningin die de meeste mensen in het gezicht weet te raken? En wie wordt de stumper die de laatste training met helm op mag trainen voor haar eigen veiligheid? Sophie zal alle gegevens nauw in de gaten houden en ons verblijden met af en toe een tussenstand van deze allesomvattende thriller.

Aangezien Lana en Lisa al meteen voor de troon gingen, zette dit alle dames meteen op scherp. Het kon niet gebeuren dat de jongste speelsters van het team er meteen met de winst vandoor gingen. Arjan, onze enthousiaste high-fiver, werd ingeschakeld. Door zijn pittige trainingen zijn de dames snel klaargestoomd voor de competitie. Met verschillende oefeningen is de kracht, het uithoudingsvermogen en de SJEM-kwaliteit van de dames fors verbeterd. Er zijn spieren ontdekt die geen van ons wisten dat deze bestonden. Het volgende weekend was meteen het verschil te zien. Reddingen in achterveld, onstopbare services, kill blocks en geniale setjes waren het resultaat. Er was geen genade meer te bespeuren.

Het ging zelfs zo goed met de dames, dat er besloten werd internationaal te gaan. Er was een uitdaging gestuurd naar onze zuiderburen, en deze zijn hartelijk aanvaard. Een weekend lang zijn de dames afgereisd naar Leuven. Hier is verder gewerkt aan de tactieken van komend seizoen. De tijd is goed benut door elkaar codenamen te geven. Met de codewoorden zeepaardje, moederdier en gorilla worden de tegenstanders nog meer verrast, wanneer de ballen om de oren vliegen.

Ook heeft Zaytsev (aka Seb achter het servicekanon) de dames nog een bezoekje gebracht. Services van 134 km/h konden de dames echter nog steeds niet omverblazen. Na deze unieke training begonnen de dames volledig voorbereid aan de wedstrijd. De wedstrijd werd uiteindelijk een spannende 5-setter. De dames trokken net aan het kortste eind en verloren de laatste set nipt. De koppen werden bij elkaar gestoken. Het bleef even onduidelijk wat er precies ontbrak in deze samenstelling. De statistieken van Bram en Jelmer waren hogere wiskunde te noemen, dus dat kon het probleem niet zijn. Ook Christophe had een snicker gegeten, wat de gemoederen al deed bedaren. Helaas stond er nog één vacature open in de staf van US DS1 en deze bleek onmisbaar. Namelijk de functie van teammanager. Gelukkig was er één man die boven het maisveld uitstak en waarvan men wist dat hij de perfecte kandidaat was om deze rol te vervullen. Vanaf het Belgische avontuur hebben wij gelukkig Bart aan het team mogen toevoegen. Ondanks het team nu in alle volledigheid het Europese avontuur kon beginnen, zijn de dames toch tot de conclusie gekomen dat Europa ingaan dit seizoen nog niet de prioriteit wordt. Het gemis van een tribune die volle bak ’25 punten lang’ zingt, was te erg aanwezig om deze weg verder te vervolgen.

Dit leidt ons tot aankomende zaterdag, waar helaas nog niet oud en vertrouwd in de Amstelcampus mag worden gespeeld. Dit was helaas niet mogelijk vanwege de fotoshoot die de dames zaterdag op de planning hebben staan. Maar wees niet getreurd, want de week daarop zijn de dames weer aanwezig voor een potje volleybal en om meteen daarna een biertje te doen en de dansvloer onveilig te maken op het US feest. U bent allen van harte uitgenodigd voor dit spektakel, dus hopelijk tot dan en in de tussentijd veel volleybalplezier!