Voorbeschouwing 2e Divisie C

16 september 2019

US heren 1 is, voordat de volleybalcompetitie begint, al een verhaal op zich. Er zijn gelijkenissen te trekken met het grootste verhaal ooit geschreven. Welk verhaal is dat dan? Het verhaal van John Ronald Reuel, beter bekend als J.R.R. Tolkien. US heren 1 is in de ban van de competitie. Is het fantasy? De tweede divisie C is nog niet begonnen, maar als je die C doortrekt heb je een ring. We hebben verbeelding nodig. Een ring die symbool staat voor de competitie.

One Ring to rule them all, One Ring to find them,

One Ring to bring them all and in the darkness bind them.

Joris ‘Aragorn’ Musters

 Dankzij erfelijk materiaal/bloed van zijn voorouders is hij één van de grootste van het team. Hiermee kan hij de koning en de beste worden. “What does your heart tell you?”

Jaap ‘Boromir’ André

 Hij is een sterke speler en moedige strijder. Hij wil de ring gebruiken als wapen in de strijd. Is erg realistisch. “One does not simply walk into Mordor.”

Jorrit ‘Elrond’ Kalt

 Probeerde jaren geleden al kampioen te worden. Nu is hij geen speler meer, maar stuurt van de zijlijn aan. “Nine companions. So be it. You shall be the fellowship of the ring.”

Midas ‘Frodo’ Snoek

  Heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het overwinnen van de ring en de competitie hangt grotendeels van hem af. Soms trekt hij een rookgordijn op en is hij onzichtbaar. “ I wish the ring had never come to me. I wish none of this had happened.”

Jesper ‘Gandalf’ Borst

  Kan toveren met een bal. ‘De witte’ is bij het team voor één taak. Als deze is vervuld, zal hij het team weer verlaten. “All we have to decide is what to do with the time that is given to US.”

Lisa ‘Galadriel’ van de Geer

 Tips van Lisa tijdens training zorgen voor licht in tijden van wanhoop. Ze kan daarnaast zeer boos worden. “Even the smallest person can change the course of the future.”

Kelvin ‘Gimli’ Covalo

Snel op korte afstanden. Wil verbetering en overwinningen. Heeft met zijn bijl een immense klap in huis. “Faithless is he that says farewell when the road darkens.”

Olaf ‘Legolas’ Hoonhout

 Scoort altijd nadat hij zijn boog spant en een pijl aanlegt. Zijn scherpe blik en gevoelige gehoor zijn een waardevolle bron voor het team. “There taking the hobbits to Isengard!”

Jelmer ‘Merry’ Lubberts

 Trekt de aandacht van de tegenstander waardoor deze is afgeleid. De rest van het team kan hierdoor ontspannen volleyballen. “This, my friend, is a pint.“

Casper ‘Pippin’ Verdonck

 Hij brengt het hele team in moeilijkheden door onhandigheid en nieuwsgierigheid. Bijna niemand weet dat hij erg mooi kan zingen. “ I don’t want to be in a battle. But waiting on the edge of one i can’t escape is even worse.”

Gert-Jan ‘Sam’ Muis

 De dappere vriend van iedereen. Hij kan tijdelijk de verantwoordelijkheid en de ring dragen. Hij zal dertien kinderen krijgen. “I can’t carry it for you, but I can carry you.”

Remmert ‘Theoden’ Daas

 Stond lang onder druk van slechte invloeden. Hierdoor bleef zijn kwaliteit als koning van de aanval/paardensprong lang achterwege. In goede gezondheid kan hij de grote slag winnen. “So much death! What can men do against such reckless hate?”

Johan ‘Treebeard’ Verhees

 Hij is bijna de oudste van het team.  Wordt overtuigd om nog eenmaal te strijden. Spreekt langzaam en onverstaanbaar. “But than again, you are very small.”

Bram ‘Bilbo’ Koolstra

 Hij schrijft het reisverslag. “ I thought up an ending for my book: And he lived happily ever after, unto the end of his days.”

En ja, natuurlijk weten wij dat tegenstanders uit de competitie dit kunnen lezen. Op het internet is er veel zichtbaar. Het oog van Sauron ziet alles. De volleybal competitie in de tweede divisie heren C  staat op het punt te beginnen. Oorlog bestaat, terwijl we ons leven verdedigen tegen een verwoester die alles zou vernietigen; maar ik houd niet van het heldere zwaard vanwege zijn scherpte, noch van de pijl vanwege zijn snelheid, noch van de krijger voor zijn glorie. Ik hou alleen van datgene wat ze verdedigen.