Zo komen de meiden van D1 de zomer door

20 juli 2019

Met de zinderende Amsterdamse zomer op zijn hoogtepunt en het zaalseizoen al lang en breed achter ons, zou je bijna vergeten dat we in september weer mogen vlammen. Tenzij jouw vlammetje gedurende de zomer gewoon helemaal niet dooft. Zo ook 3 van onze nieuwe dames 1-speelsters die beslist niet stilzitten.

teamfoto dames 1

Onze kersverse midden Lana Lijkendijk (voorheen Kalinko) traint al sinds januari mee op Papendal en mocht vorige week voor Meisjes Jeugd Oranje uitkomen in het achtlandentoernooi in Wiesbaden. Met dit team hebben ze de tweede plaats behaald. Lana, die in augustus 17 jaar wordt, brengt de rest van de zomer in het zand door waar ze meedoet met het jeugdprogramma van Beach Team Nederland.

Wies van Solkema

Maar Lana is niet de enige zandhapper bij de nieuwe selectie van dames 1. Zo speelt Wies van Solkema, een PL afkomstig van Inter Rijswijk, de hele zomer eredivisie beach. Samen met haar partner Wies Bekhuis, een spelverdeelster van Set’Up, heeft ze afgelopen weekend in Almelo het podium gehaald. Onze andere nieuwe aanwinst van Inter Rijswijk, diagonaal aanvalster Lavinia Maoirano, speelt net als Lana de hele zomer mee met Beach Team Nederland.

We wensen deze drie en alle andere zandhappers een zonnig beachvolleybalseizoen toe! En vergeet het zand niet van je af te spoelen voordat je in september weer vol nieuwe energie de zaal betreedt!