Pharmafilter US D1 sterk vernieuwd

17 juni 2019

Aan het eind van dit seizoen werd al bekend dat het degraderende team uit de eredivisie afscheid zou gaan nemen van een behoorlijk aantal speelsters. Anne Rongen, Taraymie Bleijert, Saskia Bos en Kelly Ackermans doen een stapje terug en gaan voor US dames 2 spelen. Zeven andere speelsters hebben besloten om US te verlaten; Marly Bak blijft in de eredivisie en gaat Regio Zwolle versterken, Rianne Stok gaat haar geluk bij VV Utrecht beproeven en spelverdeelster Lisa De Groes gaat bij Zaanstad dames 1 spelen. Lisan Kok, Sanne Kruis, Desiree Nouwen en Izzy Kuhel (terug naar de VS), stoppen voorlopig met volleybal. Kortom liefst 11 speelsters verlaten het eerste team van de hoofdstedelingen.  

Dit werden dus drukke dagen/weken voor de kersverse trainer/coach Christophe George. De staf was heel snel rond, Assistent Sebastien de Paula blijft US trouw, Jelmer Lubberts blijft de analist en Gertjan Muis blijft ook als teammanager. Het enige ‘nieuwe’ gezicht in de staf is dat van Bram Brouwer. Bram ruilt zijn plek als analist in en zal als tweede assistent gaan fungeren.  

Na een intensieve, wekenlange selectieprocedure is het gelukt om een competitieve ploeg te formeren voor volgend seizoen. Passer loper/diagonaal Sophie ten Asbroek, Libero Annelin Pasveer en Diagonaal/midden Anneke Ykema zullen US dames 1 trouw blijven en zijn ook volgend jaar in de Amstelcampus te bewonderen.  De selectie zal er volgend jaar als volgt uitzien, tussen haakjes de club die ingeruild wordt voor US dames 1: 

Spelverdeling: 

 • Irie Timmer  (US Dames 2)
 • Natalia Zoet (Spaarnestad) 

Passer/Lopers / Diagonaal

 • Sophie ten Asbroek 
 • Wies van Solkema (Inter Rijswijk)
 • Lisa Luini (Irene) 
 • Fiona van Diepen (Zaanstad) 
 • Anneke Ykema 
 • Sanne Heijting (Spaarnestad) 
 • Lavinia Maiorano (Inter Rijswijk)

Midden:

 • Lana Lijkendijk (Kalinko)
 • Sanne van Werkhoven (vorig jaar niet gevolleybald, daarvoor Spaarnestad) 
 • Taylor Zant (afkomstig uit Chicago, Verenigde Staten)

Libero: 

 • Annelin Pasveer
 • Annelie Suurmeijer (US dames 2) 

Met 11 nieuwe speelsters is er een hoop werk te doen voor het begin van de competitie, maar met deze mix van jong talent  en geroutineerde speelsters is er bij staf en spelersgroep een hoop vertrouwen in een topseizoen. We hebben er zin in!