Stilstaan bij je handelen is vooruitgang.

9 april 2019

Al onze dromen kunnen werkelijkheid worden, als we maar de moed hebben om ze na te jagen.

Waarbij succes niet het einde is en mislukking niet fataal. Het is de moed om door te gaan, dat het verschil maakt. We wisten dit seizoen waar we aan zouden beginnen, het zou moeilijk worden, maar in het hart van elke moeilijkheid ligt een kans. Je hebt niet altijd een plan nodig. Soms is het beter te ademen, vertrouwen, los te laten en te ontspannen en te zien was er dan gebeurd.

Dit laatste is ons niet altijd gelukt dit seizoen. We hadden zeker een plan en hebben de Amsterdamse wapenspreuk vaak genoeg gehoord en herhaald; barmhartig, heldhaftig en vastberaden. We waren heldhaftig om deze strijd aan te gaan en vastberaden om te strijden naar succes. Maar nu weten we dat de weg naar succes eigenlijk veel mooier is. We hebben onszelf, maar ook elkaar uitgedaagd. De drive, de energie en de motivatie gevonden om na alle tegenslagen alles weer op te pakken en weer door te gaan. Misschien zagen velen het verlies als falen, wij zagen elke wedstrijd die nog kwam als een extra kans om het opnieuw te proberen. Tenslotte maken tegenslagen je alleen maar sterker. Als je namelijk valt en je niet meer kan opstaan, maak dan van iedere seconde dat je valt een waardevol moment. We zijn onderdeel van een team en zo hebben we onze successen gedeeld, maar ook zeker onze tegenslagen samen besproken en verwerkt. We zijn op dit vlak zeker gegroeid als team en met alle blessures waarmee we te maken hebben gehad, waren we er altijd voor elkaar en dat is iets waar we meer dan trots op kunnen zijn.

De deuren werden dit seizoen geopend en wij hebben ons overgegeven aan de dingen die op ons pad kwamen, maar deze deuren gingen niet zomaar voor ons open. Wat hebben er onwijs veel mensen achter de schermen gewerkt om dit avontuur, deze kans, deze uitdaging mogelijk te maken. Daarom is dit reflectiemoment op dit seizoen niet alleen een terugblik van waar we kwamen tot het heden, maar ook een moment om al deze mensen een enorm warm hart toe te wensen en te bedanken voor dit onwijs mooie avontuur.

Dankwoord

Allereerst de eredivisiecommissie die onwijs hard achter de schermen hebben gewerkt om sponsoren te zoeken, maar ook te zorgen dat we überhaupt in de eredivisie mochten spelen. Sebastiaan, Gertjan, Sanne en Saskia, Bedankt! Daarnaast onze eerder genoemde manager Gertjan, die alles achter de schermen heeft geregeld. Dit mooie avontuur hebben we aan jou te danken en wij zijn je voor eeuwig dankbaar. We kunnen altijd op dit seizoen terugkijken en zullen daarbij altijd denken aan hoe hard jij hiervoor hebt geknokt. We hadden gehoopt op een andere afloop, om al jouw harde werk te belonen, maar dit zat er helaas niet in.

Ook alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat we elke thuiswedstrijd weer konden spelen. Voor de veldopbouw, Heren 1, die nadat ze zelf een wedstrijd hadden gespeeld, telkens klaar stonden voor het opbouwen van ons veld, Bedankt! Ook onze zaalbeheerder Ronald willen wij graag bedanken, gezien hij altijd nog even de tijd nam om na de wedstrijden van dames 2 en heren 1 het veld te bestormen op zijn bestuurbare dweil. De familie van Geenen, die met alles rondom het volleybal bezig waren, Anouk die als courtmanager samen met heren 1 ervoor zorgde dat alles geregeld werd, de mooie fotoreportages van John (te zien op johnspictures.nl), maar ook natuurlijk Sandra, onze gastvrouw die er telkens voor zorgden dat iedereen onwijs goed ontvangen werd van tegenstanders tot sponsoren tot het hosten van het business event. Bedankt voor al jullie inzet, we kunnen niet wachten op een mooie afsluiting zondag! Daarnaast willen we ook de vrijwilligers bedanken die de tijd hebben genomen om tijdens onze wedstrijd te speakeren en de muziek regelen; de mannen uit Veenendaal, Jasper, Jeroen, Tristan en Breyten. Bedankt! De vrijwilligers die tijdens onze wedstrijden hebben geteld; Loes, Job, Imke, Iris, Jolande, Jolanda, Lotte en Martijn. Jullie ook ontzettend bedankt voor je inzet! Alle sponsoren die dit avontuur mogelijk hebben gemaakt willen wij natuurlijk ook bedanken, zonder jullie hadden we dit nooit kunnen en durven dromen.  Iedereen die naar onze wedstrijden hebben gekeken, bedankt voor het aanmoedigen en het vertrouwen!

Natuurlijk wil ik ook graag onze staf bedanken voor dit geweldige avontuur die jullie met ons zijn aangegaan. Onze scouts, Jelmer en Bram, die tijdens de (uit)wedstrijden altijd klaar voor ons stonden, dan wel hun maandagavond op offerden, om te kijken naar de videobeelden. Onze sportmasseur Hetty, zonder jou hadden we de eindstreep nooit gered. Met alle blessures die we hebben gehad, was het altijd fijn dat er iemand was die ons er weer bovenop hielp, Bedankt! Onze trainers en assistent trainers; Mark, Seb en Frank. Ook jullie hebben het hele seizoen (weer) klaar voor ons gestaan en ook daarom willen wij jullie graag bedanken!

Tot slot, bedankt voor dit onwijs mooie avontuur! We hopen dat jullie net zoals ons, trots terug kunnen kijken naar alles wat wij samen hebben neergezet. En al was het niet genoeg, de herinneringen en onze dromen leven voort.

Mede namen de gehele selectie van dames 1,

Kelly Ackermans