2 down 2 to go, de deadline van Pharmafilter US Dames 1

15 maart 2019

Twee van de vier play-off wedstrijden zijn gespeeld en zoals echte Amsterdammers spelen wij het liefst op het scherpst van de snede want na twee wedstrijden en 1 punt is het erop of eronder op zaterdag 23 maart want dan is de return en komt Apollo bij ons op bezoek!

Eerst neem ik je graag mee naar zaterdag 29 maart, 20.00 uur in Borne.  Een wedstrijd zoals je ze het allerliefste speelt. Hard tegen hard, veel energie, lange rally’s en bij vlagen fantastisch volleybal. De eerste set liep lang gelijk op met af en toe 1 of 2 punten uitloop voor ons. Dit hielden we vast tot de twintig maar Apollo trok in de eerste set toch aan het langste eind. Volle bak stoomden we door met dezelfde energie en vechtlust en dit was te zien. We begonnen met een achterstand maar kwamen al snel bij en wisten in ons voordeel langs de magische grens van twintig te gaan. Op 23-24 konden wij de set binnen halen alleen dit deden we niet. We gaven een setpoint weg en verloren ook deze set nipt, iets wat tekenend is voor het seizoen. Kleine foutjes, slordigheden, onzorgvuldigheid, het is maar hoe je het wilt noemen maar dit kregen we er niet op tijd uit. We gaven de set uit handen en daarmee ook meteen een wedstrijd punt.

De derde set was duidelijk, Apollo was beter en wij mochten zonder punten terug naar Amsterdam. Op onze terugweg gebeurde nog wel een wonder, iets wat geen van ons had verwacht dat ooit maar dan ook ooit zou gaan gebeuren. Als troost mochten we naar de McDonalds en dat was dan ook het enige lichtpuntje aan deze avond.

Wat wij nu gaan doen is focussen op de 23e, op het allermooiste podium in de mooiste stad van ons land. Het scherpst van de snede, door het oog van de naald of hoe je het ook maar wilt noemen.

Zaterdag 23 maart 2019 is de laatste kans voor ons om er in te blijven en dat is alleen maar een kwestie van doen. Want dat we het kunnen, dat hebben we wel laten zien, nu alleen nog vasthouden, dat laatste stukje en dat ene kwartje dat gaat vallen. Daar heb ik alle vertrouwen in.

Tot zaterdag! Liefs, Saskia