Pharmafilter US Dames 1 – Dros-Alterno

4 maart 2019

Na wekenlang hard trainen was het eindelijk zo ver. We mochten gaan strijden in de eerste wedstrijd in de play outs en Alterno stond op het menu.

Na een goede voorbereiding en training trokken we onze volleybalpakjes aan om te gaan knallen. Strijdlustig startten we met de wedstrijd. Het ging gelijk op, al zag het aan beide kanten er af en toe nog een beetje gespannen uit. Bij ons slopen er kleine foutjes in waardoor we niet in ons spel konden komen. Daardoor pakte Alterno vrij eenvoudig de eerste set.

De tweede set konden we al wat meer weerstand bieden waarbij vooral Kelly op het eind het ene na het andere punt binnen sloeg. Helaas was dit niet genoeg om de set binnen te halen. Dan maar een lange avond zei Saskia…. en dat werd het uiteindelijk ook.

Alterno begon meer fouten te maken. Wij konden blokkerend en verdedigend wat meer ballen pakken, waardoor steeds meer punten onze kant op vielen. Na een spannende eindstrijd wonnen wij de set met 25-23. En met dit goede gevoel stapten we set 4 in. Al snel voelden we dat we de goede vibe te pakken hadden. Alterno kon minder snel scoren, de pass begon beter te lopen waardoor we zelf steeds meer punten konden pakken. Dit resulteerde ook in setwinst voor ons💪🏼

De strijdlust van de derde en vierde set namen we mee naar de laatste en beslissende set. Aan beide kanten werd er hard gestreden. Bij het wisselen van kant stonden wij nog in het voordeel. Maar langzaam kroop Alterno dichterbij. Wij maakten net wat onnodige fouten en daardoor trok Alterno aan het langste eind. Na dik 2 uur spelen en een eindstand van 12-15 liep Alterno als winnaar de sporthal uit.

Het was een wedstrijd met ups en downs. Maar er is hard gestreden en dat zullen we blijven doen tot het bittere eind, met als volgend strijdtoneel Borne, waar we zaterdag 9 maart om 20.00 gaan knokken tegen Apollo.

We kunnen alle aanmoediging gebruiken! Dus zien we jullie daar!?