FAST – Pharmafilter US Dames 1

15 januari 2019

Zaterdag 12 januari was het zo ver, we mochten weer! De eerste wedstrijd van 2019. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Vandaag was ook de dag waarop we ons nieuwe aanwinst mochten laten zien. Voor het nieuwe jaar heeft namelijk Annelin Pasveer zich bij ons gevoegd. Ze gaat ons in het laatste gedeelte van de competitie versterken op de libero positie.

De reis naar Gennep

Om 16.30u vertrokken we vanuit Amsterdam naar Gennep. Niet alleen Annelin was nieuw in het busje, ook hadden we nog een nieuwe reisgenoot. Na ons Sinter – Kerst en Nieuw avondje, begin januari, hebben een mascotte! De mascotte is Pa-ki genoemd. Natuurlijk is dit afgeleid van de diersoort waar hij op lijkt. Dit is namelijk een Alpaca. Voor sommige onder ons wordt deze diersoort een Al-pa-ci-aca of Al – pia – cia genoemd… Pa- Ki was hiervan een goede tussen weg.

Om Pa-Ki even te introduceren, hij was het meest geliefde cadeau tijdens ons dobbelspel. Er werd dan ook sterk om gestreden tijdens het spel, alles was hierbij geoorloofd. Bij iedere ruil mogelijk werd Pa –Ki gestolen om daarna weer naar links of rechts te worden door geschoven. Na de eerste ronde was Taray de gelukkige. Ze had Pa – Ki mogen vrijstellen.

De wedstrijd zelf

Goed, na een rit van 1,5 uur arriveerde we ruim op tijd in de sporthal. Tijd om te volleyballen. Op het veld aangekomen werden we nog even verrast door de ballen. De hele week hadden we ons goed voorbereid. We hebben in onze trainingsuren goed gefocust op de blauw – gele Mikasa ballen, want daar zouden de Flamingo’s mee spelen. Aangekomen om het veld waren de ballen geel – groen.. Wel van Mikasa gelukkig, maar dat was toch even schrikken.

Stipt op tijd begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen niet zeer sterk aan de wedstrijd. Toch ging de puntentelling redelijk gelijk op. Naar mate de set vorderde, werd onze achterstand toch groter. Helaas kwam dit vooral door onze eigen fouten. De eerste set verloren we met 25-17.

De tweede set gingen we vol vertrouwen weer in. Want er waren zeker kansen in deze wedstrijd, alleen moesten we het natuurlijk wel zelf doen. De start van de tweede set ging al beter, maar we maakte onvoldoende punten. De tussenstand ging van 8-4 naar 16-11. Daarna werden wat wissels gedaan aan onze kant. Hierna ging het weer beter en kwamen we steeds dichterbij. Helaas was te achterstand niet ingehaald en verloren we de set met 25-21.

De derde set mocht ook niet in ons voordeel werken. Via 21-18 werd het toch 25-22 en daarmee verloren we de derde set en de wedstrijd.

Volgende week staat een belangrijk potje op het programma. Dan spelen we thuis om 20.00u tegen Alterno in de Amstelcampus.

Foto’s door John’s Pictures.