Pharmafilter US D1 – Eurosped D1 – dit keer zonder raadsel, in een bekerwedstrijd en met een terugblik..

5 december 2018

Afgelopen zondag hebben wij voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd gespeeld tegen Eurosped, een bekerwedstrijd dit keer. Een bekerwedstrijd blijft iets bijzonders, waarin alles kan gebeuren en heeft meerdere definities. Volgens de Nederlandse encyclopedie de volgende:
“Een wedstrijd in een reeks waarin een beker kan worden gewonnen”
Klinkt heel logisch, is het misschien ook, en ik zou nu nog veel meer definities kunnen opsommen maar deze definitie is op dit moment voldoende. Afgelopen zondagmiddag stond er namelijk na een, pak hem beet, anderhalf uur een 3-0 op het scoreboard in het voordeel van Eurosped. Geen raadsel dit keer dus dat er dit seizoen voor ons geen “reeks van wedstrijden om een beker te winnen” in zit.

Nu hoor ik je denken; en die terugblik dan waar je het over had in de titel van dit stukje? Ja, daar wil ik het nog even over hebben. Een kleine terugblik of ‘throwback’ (hoe alle ‘influencers’ op Instagram het tegenwoordig noemen) in 3, 2, 1….

Want 6 oktober 2018, bijna 2 maanden terug, maakten we ons debuut in de Eredivisie. Het enige wat er voor ons toen telde was: plezier maken en genieten. Ondanks het harde werken dat we die dag hebben laten zien zat de winst er niet in, maar overheerste er niets minder dat trots, blijdschap en euforie.
Nu, twee maanden later, ons eerste setwinst- en eerste gewonnen wedstrijd verder, hebben we als team al een hoop ervaring op gedaan en zitten we midden in het ‘verwachte’ proces. Want ja, soms is het best lastig om als debutant in de Eredivisie om te gaan met alles wat er bij hoort; zowel in- als buiten het volleybalveld. En eerlijk, verliezen is niemands hobby en is ook zeker niet die van ons. Maar als ik terug kijk naar de afgelopen twee maanden zie ik ook dat we stappen hebben gemaakt, op verschillende vlakken onszelf hebben ontwikkeld en nog steeds overeind staan ondanks alles; en dat is in mijn ogen ook winnen.
En één ding is zeker; in de 6e set zijn wij sowieso winnaars. Mocht je dat nou niet geloven; daag Kelly maar eens uit voor een potje beerpong, eet samen met Desiree broodje frikandel/kroket, vraag Anne het recept voor het maken van het lekkerste bananenbrood ooit of doe samen met Marly een dansje op happy hardcore. Trust me; instant happiness gegarandeerd 🙂

Foto’s: John van Geenen Johnspictures.nl

Geschreven door Lisan Kok