US H1 – Spaarnestad H1

26 november 2018

US heren 1 speelde een volleybalwedstrijd tegen Spaarnestad heren 1. De volleybalwedstrijd stond al langer op het programma. Dus het was geen spontaan ontstane pot.

Divagatie

Spaarnestad heren 1 probeert het volleybal opnieuw uit te vinden door een team neer te zetten met 11 spelverdelers en 1 rugbier. 100 bier? Nee, waarschijnlijk wordt een persoon die aan rugby doet anders geschreven. Rugbiér wellicht? Of rugby’r? Nadat ik het opgezocht had, op het internet, vond ik hoe je het moest schrijven en kunnen we verder met het typen van woorden. En zinnen. Soms korte. En soms beginnend met het woord en. Dat was op zichzelf pas een rare zin. Een divagatie zit in een klein hoekje. Als jij als lezer weet wat het woord divagatie betekent, dan mag je jezelf rekenen tot die ene persoon die nog niet is afgehaakt bij het lezen van dit stuk tekst. Hoi mam!

Glimlach

We hebben gevolleybald tegen de volleybalclub uit de hoofdstad van Noord-Holland. Kelvin, Casper, Remco, Gert-Jan, Bas, Johan en Bram volleybalden de eerste set. Jorrit vond dat het goed ging. Dat vindt hij leuk. Jorrit vindt goede dingen leuk. Jorrit vind leuke dingen gewoon oké. Hidde. De eerste set was in een mum van tijd voorbij. Spaarnestad had geen zin om goed te serveren, de rugby-er was nog gewend om de bal over de lijn te brengen, dus maakte 8 voetfouten. En Johan scoorde alles. Ook Kelvin stond goed te spelen. Bas stond ook goed te sperveren (serveren/spelverdelen). En Johan niet te vergeten. Of was die al genoemd. Even kijken. Oh ja, sorry. Jorrit kreeg een glimlach op zijn gezicht toen hij het zag. Hidde. De eindstand in de eerste set was 25-16. Jaap kwam er de tweede of de derde set in voor Casper. Hidde kwam er de tweede set nog niet in. Die tweede set verloren we met 17-25. De derde set kwam Hidde er wel in. Het leed was al geschied, want we hadden de set al verloren voordat Hidde er in kwam. Jorrit keek met een eigenaardige blik naar Hidde. De derde set verloren we met 19-25.

Wisselende samenstelling

Olaf en Joris waren er in de tweede set ook al ingekomen. Dit gebeurde de derde set weer. En daarna de vierde en de vijfde ook. Maar de dubbele wissel wisselde wel van samenstelling. Waar we eerst Olaf en Joris hadden, hadden we nu Johan en Olaf. En waar we Bas en Joris hadden, valt er altijd wel een gezellig praatje te maken. Lisa vond het spannend. Dat zei ze zelf na de wedstrijd. Lisa had niks te klagen. De vierde set werd gewonnen door uitstekende verdedigende acties van Gert-Jan. Er was ook een rally waarbij Hidde een bal van de grond haalde, nadat deze door Jaap (?) nog net opgelepeld kon worden en tot slot Olaf zich tot het uiterste moest bewegen om de bal over het net te krijgen. Het ging maar net goed. Jorrit vond het fijn dat we deze set wonnen met 25-22. De laatste set wonnen we doordat Olaf van 10-9 naar 13-9 serveerde.  Spaarnestad heeft speciaal voor de return alweer een pubquiz ingepland. US is erbij! Het zou leuk zijn als we dan weer winnen. Deze 3-2 overwinning was dat zeker. Na de wedstrijd had Jorrit al zijn moed bijeen gezameld en met genoeg La Chouffe bier op vroeg hij Hidde wat hij al maanden wilde vragen. Jorrit: “Hidde, zullen we samen de film Brokeback mountain kijken? Hidde: “Ik ben fysiotherapeut, zal ik je eerst even masseren?” Hoe dit afliep weet niemand.

 

Cijfers:

Hidde: 8 Sluipmoordenaar. Maar wel een luidruchtige.

Kelvin: 8,6 Brave brede borst. Met rode plekken richting zijn adem-appèl.

Johan: 7,3 Volleybal.

Gert-Jan: 7,8 Verdedigen passen overnemen en lol maken. Hij deed het.

Gerard Heerink van VoV: 7 Wanneer schuift hij eens aan bij ‘Goeiemorgen Nederland’? Dat zal VoV wellicht van de ondergang kunnen redden!

Joris: 7,2 Leukste bal van het seizoen gescoord, vraag het filmpje via watsapp. Kostelijk.

Bas: 7 Frivool, dat kan je wel aan hem overlaten. En dan mocht hij ook nog tossen.

Olaf: 6 Serveerde de belangrijkste ballen van de wedstrijd

Lisa: 8 De vrouw van de hamburgers en de frietjes.

Jorrit: 6 Stond te genieten. Hidde.

Bram: 6 Liep achter de feiten aan.

Casper: 4 Hij werd er uitgewisseld, geen verdienste van hemzelf.

Jaap: 7 Eigenlijk is Jaap gewoon de aanvoerder.

Remco: 7 Bleek haast te hebben…serveerde wel 24 keer.

Midas: 4,1 kan nog niet veel met 1 hand